La Masia'nın son harikası: Lamine Yamal

Barcelona’nın henüz 16 yaşında olan yeni yeteneği performansıyla göz dolduruyor. Son olarak Villarreal maçının yıldızı seçilen Lamine Yamal için, "Futbolun yeni Messi'si" ifadesi kullanılıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
La Masia’nın son harikası: Lamine Yamal

İÇİNDEKİLER

Dünya futbolunun en önemli yıldız yetiştirme merkezlerinden biri olan La Masia'nın son harikası Lamine Yamal oldu. Henüz 16 yaşında olmasına rağmen teknik direktör Xavi tarafından A takım kadrosuna dahil edilen genç yıldız performansıyla herkesi kendisine hayran bıraktı ve İspanya'da da gündeme yerleşti.

2 GOLÜN MİMARI OLDU
Lamal son olarak Barcelona'nın Villarreal deplasmanında 4-3 kazandığı maçta galibiyetin mimarı oldu. Maça ilk 11'de başlayan Lamine Yamal, performansıyla izleyicileri mest etti. Barcelona taraftarlarının övgü yağmuruna tuttuğu genç oyuncu, aynı zamanda 76. dakikada oyundan çıkarken Villarreal taraftarlarından da alkış aldı.

Gavi'nin golünde 12. dakikada asisti yapan İspanyol futbolcu, Lewandowski'nin golü öncesinde de yaptığı hareketlerle ve çıkardığı şutla dikkat çekti. Ailesi Ekvador Gineli olan Yamal için futbol otoriteleri, "Yeni Messi" yorumlarını şimdiden yapmaya başladı. Yamal, dünyada yaş grubunun en değerli futbolcusu olarak gösteriliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN