Fenerbahçe'de duygu dolu ayrılık! Milli file bekçisi Altay Bayındır İngiltere yolcusu: Uğurlamaya Ali Koç'ta katıldı

Altay Bayındır, Manchester United ile transfer görüşmeleri için İngiltere’ye gitti. Altay’ı havaalanında uğurlamaya gelenler arasında Ali Koç da vardı. İşte sizler için derlediğimiz 26 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:00
Fenerbahçe’de duygu dolu ayrılık! Milli file bekçisi Altay Bayındır İngiltere yolcusu: Uğurlamaya Ali Koç’ta katıldı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Altay Bayındır, Sarı- Lacivertli takımdan resmi olarak ayrılmak üzere... Tecrübeli kaleci, Manchester United ile transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İngiltere'ye gitti. Altay Bayındır'ı uğurlamaya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un da gittiği öğrenildi. Başkan Koç'un, Altay Bayındır'ı uğurlarken duygusal anların yaşandığı ve Koç'un "Yolun açık olsun Altay. Kişiliğin ve duruşunla hep kalbimizdesin. Senin başarılarınla hepimiz gurur duyacağız" dediği öğrenildi. Manchester United'ın Altay Bayındır transferini kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.



KANARYA ARA VERMEDİ
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında 31 Ağustos Perşembe akşamı deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün ara vermeden başladı. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde yapılan idman; koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Ardından dar alanda yapılan pas ve şut çalışması yapan oyuncular, idmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı.



AMRABAT İDDİALARI ARTIYOR
Orta alana yapacağı takviye için çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da Sofyan Amrabat iddiaları artıyor. İtalyan basını, Fiorentina ile sözleşmesinin son senesinde olan Faslı futbolcunun Galatasaray'dan resmi teklif aldığını ve pazarlıkların sürdüğünü öne sürdü. Sofyan, Sarı-Kırmızılılar'ın eski yıldızı Nordin Amrabat'ın kardeşi.



SALİH ÖZCAN İÇİN ZORUNLU OPSİYON FORMÜLÜ
14 yabancı konusunda yaşanan sıkıntıyı aşmak için orta alana yerli futbolcu takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'da Salih Özcan sesleri yükseliyor. Sarı-Kırmızılılar, Dortmund'ta 11'deki yerini kaybeden milli futbolcuyu kadrosuna katmak için büyük çaba harcıyor. Yönetimin, TFF'nin belirlediği harcama limitlerine takılmamak için Alman kulübüne zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaptığı belirtiliyor. Alman kulübünün bu teklife sıcak bakmadığı ancak pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. Salih'in Galatasaray'da oynama konusunda istekli olduğu da ifade edildi.



ARTIK GÖZLER 9. SIRADA
Türkiye topladığı 4.250 puanla 2023- 24 sezonunun şu ana kadarki en başarılı ülkesi oldu. 10. sıradaki yerini sağlamlaştıran Türkiye artık gözünü 9. basamakta bulunan İskoçya'ya dikti. UEFA ülke sıralamasında yükselişimiz sürüyor.

4 takımla gruplara emin adımlarla ilerleyen Türkiye 2023-24 sezonun şu ana kadar en çok puan toplayan ülkesi oldu. Türkiye 4.250 puan elde ederken, hemen arkasından 3.625 puanla Polonya ve 3.500 puanla İzlanda geldi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın play-off turundaki galibiyetleri sonrasında 10. sıradaki yerimizi de iyice sağlamlaştırdık. Puanını 30.85'e yükselten Türkiye hemen altındaki Avusturya ile arasındaki farkı da açmayı başardı ve gözünü 9. basamaktaki İskoçya'ya dikti. Türkiye sezonu 10. sırada tamamlarsa 2025- 26 sezonunda şampiyonumuz yeniden Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak.



KEREM ATAKAN KARAGÜMRÜK'TE
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta bir ayrılık yaşandı... Siyah- Beyazlılar, geçen sezon Sivasspor'dan 1.4 milyon Euro'ya transfer ettiği Kerem Atakan Kesgin'i Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'e kiraladı. Siyah-Beyazlı takımın 22 yaşındaki oyuncusu için birçok teklif geldiği öğrenilirken, Karagümrük'ün genç oyuncu için oynatma garantisi vermesinden dolayı transferin gerçekleştiği belirtildi.



ERZURUM'DA GÜLEN MANİSA
Deplasmanda Oğuz ve Burak'ın golleriyle kazanan Manisa maç fazlasıyla lider oldu. Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında deplasmanda Erzurumspor'a konuk olan Manisa FK, rakibini 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Konuk takıma galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Oğuz Gürbulak ve 63'te Burak Altıparmak kaydetti. Erzurum'un tek sayısı ise 51'de Yakup Kırtay'dan geldi.

İTALYA KUPADA GALİBİYETLE AÇILIŞ YAPTI
2023 Dünya Kupası'nın açılış maçında İtalya, Angola'yı 81-67 geçip, turnuvaya iyi başladı. FIBA 2023 Dünya Kupası'nın açılış maçında A Grubu ekiplerinden İtalya ile Angola kozlarını paylaştı.

Son çeyreğe kadar başa baş giden mücadelede İtalya, Simone Fontecchio'nun etkili performansıyla mücadeleyi 14 sayı farkla 81-67 kazanmayı bildi. Bu sonuçla birlikte İtalya turnuvaya galibiyetle başlarken, Angola ilk maçından yenilgiyle ayrıldı.

İtalya ekibinde Simone Fontecchio 19 sayı, 5 ribaunt, Stefano Tonut 18 sayı, Giampaolo Ricci 12 sayı, 3 ribaunt, Nicolo Melli 7 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Achille Polonara da 7 sayı, 7 ribaund kaydetti. Angola'da ise Childe Dundao 19 sayı, 3 ribauntla öne çıktı. Bruno Fernando 13 sayı, 5 ribauntluk katkı verirken, Gerson Goncalves de 7 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ile maçı tamamladı.


KANADA ÇOK FARKLI BAŞLADI
FIBA 2023 Dünya Kupası H Grubu'nda Kanada ile Fransa ile karşılaştı. Maçın 2. yarısında kontrolü eline alan Kanada rakibini 95-65 yerenek kupaya galibiyetle başladı. Kanada'da Shai Gilgeous-Alexander 27 sayı 13 ribaund 6 asist ile yıldızlaşırken, Fransa'da Evan Fournier'in 21 sayılık performansı galibiyete yetmedi.



KONYA 3 PUANLA 3. HAFTADA TANIŞTI
Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında evinde Gaziantep FK'yı konuk eden TÜ- MOSAN Konyaspor sahadan 2-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında ilk galibiyetini alan ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 68. dakikada Guilherme ve 90+4'te Robert Muric kaydetti. Konyaspor bu sonuçla puanını 5'e çıkarırken konuk ekip Gaziantep ise 3. maçından da puan çıkaramadı. Konyaspor 4. haftada Rams Başakşehir'e konuk olurken, Gaziantep FK ise Galatasaray'ı ağırlayacak.

TRABZON'UN RAKİBİ ÇAYKUR RİZESPOR
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında bugün sahasında Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Papara Park'ta oynanacak ve saat 19.15'te başlayacak mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Orsic, Fernandez ve Trezeguet Rizespor karşısında kadroda yer almayacak.

RİZESPOR'A MACAR STOPER
SÜPER Lig ekibi Çaykur Rizespor, savunma hattına takviye yaptı. Atmacalar, Macar ekibi Zalaegerszegi'de oynayan Attila Mocsi ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Mocsi, "Transferim için çok heyecanlıyım" dedi.

KADINLAR LİGİ'NDE GERİ SAYIM
TURKCELL Kadınlar Süper Ligi, yarın saat 12.00'deki Ataşehir Belediye - FOMGET Gençlik maçıyla başlayacak.16 takımın mücadele edeceği ligde şampiyon, 30 hafta sonunda belli olacak.

BARCA KALEYİ SAĞLAMA ALDI
İspanyol ekibi Barcelona, Alman kaleci Marc-Andre ter Stegen'in sözleşmesini 2028'e kadar uzattığını açıkladı. 2014'te Gladbach'tan transfer edilen 31 yaşındaki eldiven, Katalan ekibinde 379 maçta görev yaptı.

SARİC ANTALYASPOR'DA
ANTALYASPOR, Palermo'dan 26 yaşındaki Boşnak orta saha Dario Saric'i satın alma opsiyonu ile kiraladı. İmza sonrası konuşan Saric,"Elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağım"dedi.

SÜPER LİG'DE ÇİFTE HEYECAN
Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında bugün Kasımpaşa ile Pendikspor takımları saat 19.15'te karşılaşacak. Demir Grup Sivasspor ile Antalyaspor arasındaki zorlu mücadele ise saat 21.45'te başlayacak.

ADNAN İLE YENİ SÖZLEŞME
Fatih Karagümrük, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Adnan Uğur'un sözleşmesini uzattığını duyurdu. Geçen sezon 14 maçta forma giyen futbolcu 2025- 2026 sonuna kadar takımda kalacak.

KONYA'DAN NZONZİ HAMLESİ
Konyaspor, son olarak Katar Ligi ekibi Al-Rayyan'da forma giyen Fransız orta saha Steven Nzonzi ile sözleşme imzaladı. Daha önce Galatasaray forması da giyen Nzonzi, Konya'da 37 numaralı formayı giyecek.

LEVERKUSEN İSMAİL'İ TAKİBE ALDI
Fenerbahçe'nin yükselen değeri İsmail Yüksek, Avrupa'nın önemli kulüplerinin takibine girmiş durumda. Gelen bilgilere göre Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen, İsmail Yüksek'i takibe almış durumda. Alman kulübünün önümüzdeki dönemde genç yıldız için Fenerbahçe'nin kapısını çalabileceği ifade ediliyor.

N.FORREST'IN GÖZÜ BATSMAN'DE
İngiltere Premier Lig ekibi Nottingham Forrest'ın, Michy Batshuayi için Fenerbahçe'ye 4 milyon Euro'luk teklifte bulunduğu öğrenildi. Bu teklifi reddeden Sarı- Lacivertli kulübün Belçikalı golcüden en az 10 milyon Euro'luk bir gelir hedeflediği ifade ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN