Kaleci transferi için Fenerbahçe'de gözler Dominik Livakovic'e çevrildi! Açıklama Ali Koç'tan geldi

Dinamo Zagreb Başkanı Zdravko Mamic, “1 maç daha kalabilmesi için hatırı sayılır bir indirim yaptım” ifadelerine olumsuz yanıt veren Ali Koç’un Livakovic’i bugün İstanbul’a getireceği belirtildi. İşte sizler için derlediğimiz 24 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 06:58
Kaleci transferi için Fenerbahçe’de gözler Dominik Livakovic’e çevrildi! Açıklama Ali Koç’tan geldi

İÇİNDEKİLER

Kaleci transferi için Fenerbahçe'de gözler Dominik Livakovic'e çevrildi. Sarı-Lacivertliler, 28 yaşındaki Hırvat eldivene kavuşmak için gün sayarken Dinamo Zagreb Başkanı Zdravko Mamic, "Livakovic'in 1 maç daha bizimle kalabilmesi için hatırı sayılır bir indirim yaptım. Umarım bu kabul görür" demişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu talebi kabul etmediği öğrenildi. Koç'un 10 milyon Euro karşılığında kadroya kattığı Livakovic için bugün Zagrep'e özel bir jet göndereceği ve 28 yaşındaki Hırvat kalecinin öğle saatlerinde İstanbul'a geleceği ifade edildi. Dominik Livakovic'in sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini 4 yıllığına Sarı-Lacivertli takıma bağlayacak olan sözleşmeye bekleniyor.



BİZİM NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ
Twente'nin teknik direktörlüğünü yapan Joseph Oosting, Fenerbahçe maçında hedeflerinin galibiyet olduğunu dile getirdi. Hollanda Ligi'nde 2'de 2 yapıp toplamda 7 gol atmalarını değerlendiren Oosting, "Farklı bir kulvarda olacağız. Dolayısıyla lig maçlarından farkı olacak. Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. Biz, ne yapacağımıza odaklanacağız. Amacımız turu geçecek bir skoru alıp, evimize dönmek. Bunun zor olacağını da biliyoruz" diye konuştu.

AVRUPA'DA 259. RANDEVU
Avrupa kupalarında Fenerbahçe bugüne kadar 258 kez boy gösterdi. Bu süreçte 99 galibiyet elde eden Sarı-Lacivertliler, 55 maçta rakipleriyle yenişemezken, 104 maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Söz konusu karşılaşmalarda Fenerbahçe rakip ağlara 341 gol atarken, kalesinde ise 368 gole engel olamadı.

HAYDİ ZAFER GECESİ OLSUN
Türkiye'yi Konferans Ligi'nde temsil eden 3 takımımız da bugün rakipleri karşısına rövanş için avantajlı bir skor elde etmek için çıkacak. Fenerbahçe sahasında Hollanda ekibi Twente ile karşılaşacak. Ülker Stadı'ndaki mücadele 20.00'de başlayacak. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le Bükreş'te karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş da deplasmandan skor avantajıyla dönmek istiyor. Giuleşti Stadı'ndaki karşılaşma 20.00'de başlayacak. Bir diğer temsilcimiz Adana Demirspor da Belçika'nın Genk ekibine konuk olacak. Cluj ve Osijek'i eleyerek play-off'a yükselen temsilcimiz, 21.00'de başlayacak maçı kazanarak hem rövanş için avantaj sağlamak hem de ülke puanına katkıda bulunmayı amaçlıyor.



ADIM ADIM ILERLEYECEĞIZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Twente maçı öncesinde konuştu. Kanarya'nın teknik patronu, "Kendi sahamız ve seyircimiz önünde Twente'yi yenmek istiyoruz. Maça gereken ciddiyetle hazırlanıyoruz. Konferans Ligi'nde önce gruplara kalmalıyız. Sonra adım adım ilerleyeceğiz. Her kulvarda iddialıyız" dedi. Ayrıca Kartal, transfer çalışmaları için, "İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Yönetimimiz transferler için çalışıyor. Oluşturduğumuz birliktelik bizi başarılara götürecek" ifadelerini kullandı.



KANARYA TAM KADRO
Bu sezon Avrupa'da 4, Trendyol Süper Lig'de ise 2 olmak üzere toplamda oynadığı 6 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe'de Twente karşısında UEFA'ya bildirilen listeye göre eksik isim bulunmuyor. Sarı-Lacivertliler'de kadrodaki isimlerden Luan Peres ve Miha Zajc sakatlıklarını atlattı. Öte yandan tecrübeli stoper Serdar Aziz de kendisini iyi hissederse 11'de forma giyebilecek.

BELÇİKA'DA KRİTİK RANDEVU
Yukatel Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında bugün deplasmanda Belçika temsilcisi Genk ile karşılaşacak. KRC Genk Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak mücadeleyi Portekizli hakem Antonio Nobre yönetecek. Karşılaşma, TV 8.5'tan yayınlanacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan katılan Patrick Kluivert ve öğrencileri, sırasıyla Romanya ekibi Cluj ve Hırvatistan takımlarından Osijek'i eleyerek play-off'a yükselmişti. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan temsilcimiz elemelerde çıktığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.



TEMEL HEDEFİMİZ GRUPLARA KALMAK
Adana Demirspor'un Hollandalı teknik direktörü Patrick Kluivert, Genk ile deplasmanda oynayacakları maç öncesinde açıklamalar yaptı. Şu ana kadar UEFA Konferans Ligi'nde iyi işler yaptıklarını belirten Kluivert, "Konferans Ligi'ndeki temel hedefimiz gruplara kalmak. Bunun içinde ilk maçta avantajlı bir skor almamız gerekiyor.Oyuncularıma güveniyorum. Adana'da da taraftarımızın desteği ile de turu geçeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.



KARADENİZ DERBİSİ MELER'IN
Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanacak maçların hakemleri belli oldu. Cumartesi günü Trabzonspor ile Rizespor arasında oynanacak Karadeniz derbisini Halil Umut Meler yönetecek.

ALİHAN GÜMÜŞ MANİSA'DA
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Sakaryaspor'dan 17 yaşındaki forvet oyuncusu Alihan Gümüş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Alihan'ın imza törenine İdari Direktör Nderim Nexhipi de katıldı.

LLORİS'TEN LAZİO'YA RET
Tottenham'ın Fransız kalecisi Hugo Lloris'in Lazio'nun teklifini reddettiği öne sürüldü. Yıldız file bekçisinin istediği teklifi alamaması halinde Tottenham'da kalmaya da sıcak bakabileceği belirtildi.



UEFA'DAN ÇAKIR'A GÖREV
Cüneyt Çakır, Kuzey Makedonya'nın Struga ile İzlanda'nın Breidablik takımları arasında bugün oynanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında hakem gözlemcisi olarak görev yapacak.

PAŞA'DAN SADDİKİ HAMLESİ
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Suudi Arabistan Ligi takımlarından Abha forması giyen 27 yaşındaki orta saha Driess Saddiki'yi kadrosuna kattı. Saddiki geçen sezon Abha ile 15 maça çıktı.

ENİS FORMA İSTİYOR
Galatasaray maçında oyuna sonradan giren ve kısa süre içerisindeki performansı ile beğeni toplayan Enis Destan antrenmanlardaki hırsıyla da formayı almak istiyor. Hırvat Teknik Direktör Nenad Bjelica'nın gözüne girmeyi çok isteyen genç oyuncu, Çaykur Rizespor maçında formayı alıp takımdaki rekabet içerisinde kalıcı olmayı hedefliyor.



SULTANLAR RAKİP TANIMIYOR
A Milli Kadın Voleybol Takımı 2023 Cev Avrupa Şampiyonası C Grubu 4. maçında karşılaştığı Yunanistan'ı da 3-0 mağlup etti. Grupta 4'te 4 yapan Sultanlar liderliği garantiledi Filenin Sultanları 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu dördüncü maçında karşılaştığı Yunanistan'ı 26-24,25-15 ve 28-26'lık setler sonucunda 3-0 mağlup etti. Grupta 4'te 4 yapan Sultanlar daha önce Son 16'ya kalmayı garantilemişti. Ay-Yıldızlı ekip gruptaki son sınavını bugün ev sahibi Almanya karşısında verecek. Gruplarda ilk 4 arasında yer alan takımlar 16'lı turda mücadele edecek. Son 16 turu maçları 26-28 Ağustos, çeyrek final ise 29-30 Ağustos tarihlerinde İtalya'nın Floransa şehri ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak. Yarı final 1 Eylül, final maçı ise 3 Eylül'de yine Brüksel'de olacak.



BEŞİKTAŞ CAMİASI HESABINI SORAR
Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, "Pendikspor maçındaki hakem yönetimiyle ilgili MHK Başkanı'ndan bugün bir geri dönüş oldu. Özetle yan hakemin durduğu nokta doğru ama pozisyon tamamlanmadan önce bayrağı kaldırması yanlış. VAR hakeminin izleyeceği doğru açıda görüntü yok. Hakem yüzünden 2 puandan olduk. Biz başkaları gibi 'Elimizde belge var. Onu açıklarız' gibi boş atıp maceralara girmeyiz. Beşiktaş taraftarı bu yaşananların hesabını sorar"diye konuştu. Kocadağ, Talisca hakkında, "Girişimimizi yaptık ancak kulübü şu an böyle bir durum düşünmüyor. Böyle bir durum olursa takipteyiz zaten"diye konuştu. Beşiktaş Asbaşkanı, Kocadağ, stat sponsorunun da ay sonuna kadar açıklanacağını duyurdu.

NBA'DEN HARDEN'A CEZA
NBA yönetimi, Philadelphia 76ers Başkanı Daryl Morey görevde olduğu sürece takımda oynamak istemediğini söyleyen James Harden'a 100 bin dolar para cezası verdi. Harden, Clippers'a takasını istemişti.

LİVERPOOL PHİLİPS'İN PEŞİNDE
Liverpool'un, Manchester City forması giyen Calvin Philips'i transfer etmek istediğini öne sürüldü. Liverpool'un 27 yaşındaki yıldız futbolcu için City'e 53 milyon Euro ödemeye hazır olduğu belirtildi.



PSG'NİN MUANİ İNADI SÜRÜYOR
PSG, Randal Kolo Muani'yi kadrosuna katmak için Frankfurt'a yeni bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Fransız forvet Muani'nin de bu transferin gerçekleşmesi için Eintracht Frankfurt'a baskı yaptığı öne sürüldü.

YENİ BAŞKAN AL THANİ
FIBA'nın dün gerçekleştirilen 22. kongresinde başkanlığa Şeyh Saud Ali Al Thani seçildi. Thani, "Bu sorumluluğu üstlenmek benim için, ülkem Katar ve Asya kıtamız için büyük bir onurdur"dedi.



KARTAL ROMANYA'YA GİTTİ
Bugün Dinamo Kiev ile deplasmanda karşı karşıya gelecek Beşiktaş dün Romanya'ya gitti. Siyah-Beyazlılar'ın kadrosunda sakatlığı bulunan Rachid Ghezzal dışında bir eksik bulunmuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN