Transfer sezonunun gözdesiydi Türkiye'ye mi geliyor! Galatasaray istiyordu!

Belçikalı futbolcu Romelu Lukaku'nun yeni takımının kim olacağı futbol dünyasının ve taraftarların merakla beklediği bir konuydu. İngiliz basınında yer alan son haberler ise bu merakı biraz daha gidermeye başladı. Premier Lig devi Chelsea'den ayrılacağı daha önce duyurulan Lukaku'nun transferiyle ilgili detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 11:09 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 11:09
Transfer sezonunun gözdesiydi Türkiye’ye mi geliyor! Galatasaray istiyordu!

İÇİNDEKİLER

Heyecanla beklenen futbol gelişmesi nihayet gerçekleşti! Romelu Lukaku'nun West Ham United forması altında sahaya çıkacağı kesinleşti. Bir dönem Chelsea'de beklenen performansı sergileyemeyen yıldız oyuncu, şimdi Galatasaray'ın da ilgi odağındaki isimlerden biri haline geldi. İngiliz medyası, bu transfer bombasını duyurarak futbol dünyasını salladı. İşte ayrıntılar...

Tottenham ve Galatasaray gibi takımlarla anılan Lukaku'nun son durağının Premier Lig'de olacağı duyuruldu. İngiliz basınına göre, Lukaku'nun transferi West Ham United'a gerçekleşecek.

Lukaku, önceki sezonu Inter'de kiralık olarak geçirmiş ve Chelsea'ye geri dönmüştü. Ancak Chelsea'nin teknik direktörü Mauricio Pochettino'nun planlarında kendisine yer bulunmadı.

Bunun üzerine Lukaku, Chelsea'den ayrılmaya karar verdi. Galatasaray, Tottenham, Juventus ve Inter gibi kulüplerin ilgisiyle gündeme gelen Lukaku, sonunda Premier Lig ekibi West Ham United'a transfer olacak.

Transferin detaylarına göre, Lukaku'nun West Ham United'a satın alma opsiyonuyla kiralık olarak transfer edileceği belirtiliyor. İngiliz kulübü, önümüzdeki günlerde transferi resmi olarak duyurmayı planlıyor.

Geçtiğimiz sezon Inter formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Lukaku, 37 resmi maçta yer almış ve bunların 20'sinde ilk 11 başlamıştı. Toplamda 1988 dakika süre alan 30 yaşındaki futbolcu, 14 gol atarken 7 asist yaparak takımının skor yükünü taşımıştı.

JORDAN LUKAKU TÜRKİYE'DE!

Adanaspor, Romelu Lukaku'nun kardeşi Jordan Lukaku'yu transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. Trendyol 1. Lig takımı, SD Ponferradina takımında oynayan 29 yaşındaki Belçika Milli takım oyuncusu sol bek Jordan Lukaku ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kulübümüz, İspanya Ligi takımlarından SD Ponferradina'da forma giyen 29 yaşındaki sol bek Jordan Lukaku ile 2 yıllık anlaşma sağlamıştır. Transferin camiamıza hayırlı olmasını dileriz."

Jordan Lukaku'nun kariyerinde Anderlecht ve Lazio gibi önemli takımların formalarını giydiği belirtiliyor. 235 resmi maçta görev alan Belçikalı savunmacı, bu maçlarda toplam 23 asist yapma başarısı gösterdi. Adanaspor'un bu transferle savunma hattını güçlendirmeyi hedeflediği vurgulanıyor.