Galatasaray esmeye devam ediyor! Trabzonspor'u 2-0 mağlup etmesinin ardından Aslan, Molde maçının hazırlıklarına başladı

Trabzonspor’u 2-0 yenen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde oynayacağı Molde maçının hazırlıklarına başladı. Florya’da herkesin yüzü gülüyor. İşte sizler için derlediğimiz 21 Ağustos TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Galatasaray esmeye devam ediyor! Trabzonspor’u 2-0 mağlup etmesinin ardından Aslan, Molde maçının hazırlıklarına başladı

İÇİNDEKİLER

Olımpıja Ljubljana'yı 3-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Norveç'in Molde ekibiyle karşılaşacak. Eşleşmede ilk maç 23 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda, rövanş ise 29 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak. Süper Lig'de Trabzonspor'u 2-0 yenen Cimbom, Devler Ligi'nde oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına dün başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda hem teknik heyetin de hem de futbolcuların neşeli olması dikkatleri üstüne çekti. Sarı-Kırmızılı futbolcuların birbirleriyle şakalaştığı da görüldü.



MORUTAN SATILDI
G.SARAY Olimpiu Morutan'ı Ankaragücü'ne 3 milyon Euro'ya sattı. Rumen futbolcunun sonraki satışından yüzde 50 geliri de (3 milyon Euro'dan az olmamak kaydıyla) Cimbom'a verilecek. 30 Haziran 2024'e kadar A.Gücü 3 milyon Euro daha öderse G.Saray'ın bir sonraki satıştan kar payı yüzde 25 olacak. Aslan 3 milyon Euro ödeyip Morutan'ı alma hakkına da sahip.



SERGİO RAMOS'TAN YENİ BİR BEĞENİ
Transfer için Galatasaray ile temasta olan Sergio Ramos, sosyal medyadaki hareketleriyle Sarı-Kırmızılı camiada heyecan yaratmaya devam ediyor. Trabzonspor karşılaşmasının ardından 37 yaşındaki İspanyol yıldız Ramos, Mauro Icardi'nin paylaşımını beğendi. Bu beğeni Sarı-Kırmızılı taraftarlar arasında çokça konuşuldu.



SULTANLAR DOLUDİZGİN
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın C Grubu ikinci maçında kardeş ülke Azerbaycan ile karşılaştı. Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Castello Salonu'nda oynanan maçı Filenin Sultanları üç seti de 25-13'lük sonuçlarla kazandı ve sahadan 3-0 galip ayrıldı. Gruptaki ilk maçında İsveç'i 3-0 yenen Ay-Yıldızlılarımız, yoluna doludizgin devam etti. Filenin Sultanları, grubun üçüncü maçında bugün saat 18.00'de Çekya ile karşılaşacak.



PARİS TRENİ KAÇTI
Olimpiyat Avrupa Elemeleri'nde 12 Dev Adam , finalde İstanbul'da Hırvatistan'a yenilip elendi A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası final maçında Hırvatistan'a 84-71'lik skorla yenildi ve FIBA Olimpiyat Elemeleri'ne katılma hakkı elde edemedi. C ve D Grupları'nın İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı turnuvanın finalinde 12 Dev Adam, maçın başında üstünlüğü kaptırdı ve sahadan mağlup ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu Hırvatistan'da 22 sayı ile oynayan Dario Saric oldu. Millilerde Furkan Korkmaz 19 sayı kaydetse de galibiyet için yeterli olmadı.



BOĞAZ'DA BÜYÜK ŞÖLEN
35'incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul'da gerçek leştirildi. Organizasyonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Türkıye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 35'incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul'da gerçekleştirildi. Kanlıca İskelesi'nden, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın startıyla başlayan yarış, Kuruçeşme'de sonra erdi. 70'ten fazla ülkeden 2600'ü aşkın sporcu, 6,5 kilometrelik parkurda mücadele etti. Organizasyonda Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da organizasyonda yüzdü.



KUPALAR İSTİYORUM
Fener'in yeni transferi Fred, hedefleriyle ilgili konuştu. Sambacı, "Takım arkadaşlarımla beraber hedeflerimize ulaşabilmek için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Zaferler elde edebilmek ve kupalarn kazanmak adına en iyisini ortaya koymak için sahada olacağız" dedi.



BOLU BEYİ PUANLA DÖNDÜ
Trendyol 1. Lig'in 2. haftasında dün oynanan maçta Bandırmaspor evinde konuk ettiği Boluspor'la 0-0 berabere kaldı. Bandırma daha atak bir görüntü çizmesine rağmen konuk ekip Boluspor savunmada hata yapmayınca karşılaşma golsüz sona erdi. Bandırmaspor puanını 2'ye yükseltirken, Boluspor yeni sezonda ilk puanıyla tanıştı. Diğer maçlardata Manisa FK ile Keçiörengücü, Sakarya ile G.Birliği 0-0 berabere kaldı. Altay, Tuzla'yı 1-0 yendi.

ALİ ATAMAN, BELÇİKA'DA
ITF 3 serisi ATH Open Turnuvası'nda mill i sporcu Ali Ataman quad kategorisinde şampiyonluğa oldu. Ataman, finalde Fransız tenisçi Justin Michel'i 6-3, 6-3'lük setlerle yendi ve kariyerinin 4. şampiyonluğunu elde etti.

MESSİ ABD'DE KUPA ALDI
İnter Miami, Ligler kupası finalinde 1-1 biten maçta Nashville FC'yi penaltılarla 10-9 yenerek kulüp tarihindeki ilk kupasını müzesine götürdü. Messi de ABD kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

GÖZTEPE KÖTÜ BAŞLADI
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe, ilk iki haftada sadece 1 puan kazandı. Göztepe taraftarları sosyal medyada Radomir Kokovi için, "Bu sistemle, bu oyunla olmaz" ve "90 dakika biz ne izledik" yorumunu yaptı.



SÜPER LİG'DE ZORLU MAÇ
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında bugün Ankaragücü, Adana Demirspor'u konuk edecek. Saat 21.00'de başlayacak maç Eryaman Stadı'nın elverişsiz olması nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

DÜNYA KUPASI İSPANYA'NIN
Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere'yi 1-0 yenerek şampiyon oldu. Avustralya'da oynanan maçta Boğalar, Olga Carmona Garcia'nın 29'da attığı golle kupayı aldı. 69'da Jenifer Hermoso penaltı kaçırdı.

JORDAN LUKAKU ADANASPOR'DA
Trendyol 1.Lig ekibi Adanaspor, Belçikalı golcü Romelu Lukaku'nun kardeşi 29 yaşındaki sol bek Jordan Lukaku ile 2 yıllık kontrat imzaladı. Lukaku, son olarak İspanya 3. Lig takımı Ponferradina'da forma giyiyordu.

TREZEGUET'DEN KÖTÜ HABER
Trabzonspor'da Galatasaray maçında sakatlanan Mahmoud Trezegue'nin kuburgasında iki farklı kırık tespit edildi. Tedavisine başlanan oyuncunun 1,5-2 ay forma giymesi beklenmiyor. Mislav Orsic'in de sezonu kapatmasıyla Trabzonspor'ur şu an orijini kanat olan bir oyuncusu bulunmuyor.

MONTERO'YA YENİ TALİP
Beşıktaş'ın 24 yaşındaki savunmacısı Francisco Montero'ya Belçika temsilcisi KV Kortrijk'ın ilgi gösterdiği öğrenildi. Kortrijk'ın Montero'nun transferi için maaş konusundaki pürüzleri çözmeye çalıştığı belirtildi. İspanyol oyuncunun 2 yıllık kontratı bulunuyor.

DİNAMO KİEV MAĞLUP OLDU
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off'taki rakibi Dinamo Kiev, Ukrayna Ligi'nin 4. hafta karşılaşmasında Chornomorets ile karşılaştı. Chornomorets Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi 3-2'lik skorla kazandı. Kiev bu sonuçla 6 puanda kaldı.

GÜMRÜK ŞOV YAPTI
Karagümrük, Başakşehir'i ilk yarıda bulduğu 2 golle mağlup etti. 6'da Mendes'in ve 30'da Adnan Uğur'un gollerinde kaleci Muhammed Şengezer'in hataları dikkat çekti. Karagümrük ilk 3 puanını kazandı

SİVASSPOR 3 ATTI 3 ALDI
Sivasspor Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-1 yenerek ilk ligdeki ilk galibiyetini aldı. Sivas'ın gollerini 12'de Alonso, 44'te Caner ve 83'te Rodrigues attı. Gaziantep'in tek sayısı 50'de Furkan'dan geldi.

KANARYA SAMSUN'DA 3 PUAN ARIYOR
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında bugün deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak. Saat 21.00'de başlayacak müsabakayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Sarılacivertlilerin yıldız transferleri Fred ile Cengiz Ünder, Samsun karşısında sahne alacak. Sarılacivertli takımda sakatlıkları bulunan Becao, Osayi, Samet, Peres, Zajc ile Burak, Crespo ve Serdar Dursun kadroya alınmadılar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN