Galatsaray Icardi ile kazandı! Galatasaray 2-0 Trabzonspor

Cimbom, Trabzon’u Icardi’nin attığı 2 golle devirdi... Sezona puan kaybıyla başlayan Sarı-Kırmızılılar ilk iç saha maçında galibiyetle tanıştı... Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Icardi'nin attığı ilk golde asisti yapan isimdi. Genç yıldız, Icardi'ye geçen sezonda toplamda 6 gol pası verdi. Bu dönemde ligde aynı takım arkadaşına en fazla asist yapan isim oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 06:59
Galatsaray Icardi ile kazandı! Galatasaray 2-0 Trabzonspor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray sezonun ilk derbisinde Trabzonspor'u 2-0 yendi. Sarı-Kırmızılılar, 23. dakikada Icardi'nin attığı golle öne geçti. Bakasetas'ın atağa çıkarken Torreira'ya kaptırdığı topu Kerem Aktürkoğlu aldı ve tek pasla savunmanın arasından Arjantinli golcü Mauro Icardi'nin önüne gönderdi. Yıldız futbolcunun vuruşunda top direğe çarparak ağlarla buluştu: 1-0... 2 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu'nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Victor Nelsson arka direkte topa kafayla vurdu, kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.



GOLÜN ASİSTİ KAAN'DAN
Dakikalar 61'i gösterdiğinde Galatasaray etkili geldi... Barış Alper Yılmaz'ın ortasında topa ceza sahası içinde önünde bulan Icardi'nin vuruşu az farkla dışarı çıktı. 65'te Angelino'nun yaptığı ortaya kale önünde Yunus dokundu. Uğurcan Çakır yüzde 100'lük gol pozisyonunu engelledi. 1 dakika sonra Oliveira'nın şutunda Torreira kale önünden topu ağlara gönderdi. Ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Galatasaray, 87'de ikinci golü buldu. Kaan Ayhan'ın ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen Mauro Icardi, takımının ikinci golünü kaydetti. Sezonun ilk haftasında Kayserispor ile berabere kalan Cimbom, 2. haftada galibiyetle tanıştı.



TRİBÜNLERE ÇIKTI ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
Galatasaray İstanbul'a getirdiği Faslı yıldız Hakim Ziyech'in transferini açıkladı. Ziyech derbi sonrası tribünlerden inerek taraftarla 3'lü çekti. G.Saray'dan yapılan açıklamada, "Ziyech ve kulübü Chelsea ile oyuncunun bedelsiz satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 sezonu için net 3.587.500 Euro sezonluk ücret ödenecek olup transferinin gerçekleşmesi durumunda 2024- 2025 sezonu için net 2.850.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir" denildi.



MAÇ SONRASI BÜYÜK SÜRPRİZ
Ayrıca şarta bağlı uzama opsiyonunun gerçekleşmesi halinde Hakim Ziyech, 2025-2026 sezonu için net 2.850.000 Euro kazanacak. "Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum" diyen Faslı yıldızın derbi sonrası yaptığı şov, sosyal medyada da çok konuşuldu.

KEREM ICARDİ'Yİ YİNE COŞTURDU
Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Icardi'nin attığı ilk golde asisti yapan isimdi. Genç yıldız, Icardi'ye geçen sezonda toplamda 6 gol pası verdi. Bu dönemde ligde aynı takım arkadaşına en fazla asist yapan isim oldu.

ICARDİ HAGİ'Yİ YAKALADI
Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, derbi maçları çok seviyor. Süper Lig'de geçen sezon attığı gollerle Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan Mauro Icardi, derbilerdeki 8. golünü kaydetti. Arjantinli yıldız, Sarı-Kırmızılılar'ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi'yi de yakaladı.

TORREİRA SAKATLANDI
G.Saray'ın Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

RAMS PARK KAPALI GİŞE
Galatasaray ile Trabzonspor maçına iki takım taraftarı yoğun ilgi gösterdi. Rams Park'taki maçı 40 bin kadar Sarı- Kırmızılı taraftar izledi. 2 bin kadar Trabzonspor taraftarı da takımını maçta yalnız bırakmadı.

BERKAN KUTLU İLK KEZ YEDEK KALDI
Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde 4, Süper Lig'de ise 1 maçta ilk 11'de başlamıştı. Trabzonspor maçında yedek soyunup 82'de oyuna giren Kutlu, dev mücadeleyle birlikte bu sezon ilk kez bir maça yedek başlamış oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN