12 Dev Adam bugün Hırvatistan’la karşılaşacak! Hedef olimpiyatlar...

Türkiye FIBA Olimpiyat Ön Elemesi finalinde bugün Hırvatistan’la karşılaşacak. 12 Dev Adam maçı kazanıp 2024 Paris Olimpiyatları’na kalmayı hedefliyor. İşte sizler için derlediğimiz 20 Ağutos tarihli yurttan ve dünyadan TAKVİM spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 06:59
12 Dev Adam bugün Hırvatistan’la karşılaşacak!  Hedef olimpiyatlar...

İÇİNDEKİLER

A Milli Erkek Basketbol takımı bugün FIBA Olimpiyat Ön Elemesi finalinde bugün Hırvatistan'la karşılaşacak. Sinan Erdem'de oynanacak zorlu karşılaşma saat 20.00'de start alacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. 12 Dev Adam rakibini mağlup edip 2024'teki Paris Olimpiyatları'na katılmayı planlıyor. Grubunda oynadığı 3 maçı kazanan ve grup lideri olarak yarı finale çıkan ayyıldızlı ekip önceki gün yarı finalde karşılaştığı İsveç'i de 105-84 mağlup ederek finale yükselmişti. Hırvatistan'da yarı finalde karşılaştığı Ukrayna'yı safdışı bırakarak 12 Dev Adam'ın rakibi olmuştu.



SULTANLAR SAHNE ALIYOR
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın grup aşamasındaki ikinci maçında bugün Azerbaycan ile karşılaşacak. Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Castello Salonu'nda oynanacak maç TSİ 21.00'de başlayacak. Sultanlar, C Grubu ilk maçında İsveç'i 3-0 yenerken, Azerbaycan ise ilk maçında Çekya'ya 3-0 üstünlük sağladı. Filenin Sultanları turnuvadaki üçüncü maçında yarın 18.00'de Çekya ile karşılaşacak.



PEPE'DE MUTLU SONA DOĞRU
Hücum hattına takviye yapmak için harekete geçen Beşiktaş'ta gözler yeni yapılacak olan transferlere çevrildi. Siyah-Beyazlılar'ın İngiliz ekibi Arsenal'de forma giyen Nicolas Pepe transferinde büyük aşama kaydettiği ortaya çıktı. Ada ekibi, oyuncuyla sözleşme feshine soğuk bakarken, Pepe'nin sözleşmesini 1 yıl süreyle uzatıp, satın alma opsiyonlu kiralama ya da direkt satın alma seçeneklerini değerlendiriyor. Kontratı 2024'te sona erecek olan 28 yaşındaki Fildişili yıldızın Fransa vatandaşlığı da bulunuyor. Pepe, kariyerinde oynadığı 300 maçta 86 gol, 44 asist üretti. Yıldız isim kariyerinde daha önce Lille, Angers ve Nice'te de top koşturdu.



GUSTAVO VALLADOLID YOLCUSU
Fenerbahçe'de yeni sezon kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başlarken, takımda düşünülmeyen isimler ile yollar ayrılmaya devam ediyor. Son olarak Willian Arao'yu Panathinaikos'a bonservisiyle gönderen Sarı-Lacivertler, şimdi ise Gustavo Henrique ile elden çıkartmanın yollarını arıyor. Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperine İspanya Ligi takımlarından Real Valladolid talip oldu. Gustavo Henrique'nin İspanyol kulübüyle anlaşmaya vardığı ve son detayların görüşüldüğü öğrenildi. İspanyol Marca Gazetesi de Real Valladolid'in Fenerbahçe ile anlaşmaya artık çok yaklaştığını sayfalarına taşıdı. Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın yeni sezon planları arasında yer almayan ve kendisinden kulüp bulması istenilen Gustavo Henrique, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 23 maçta 3 gol 2 asist kaydetti.



HATAYSPOR İLE PAŞA YENİŞEMEDİ
Süper Lig'de geçen sezon Hatayspor- Kasımpaşa maçı sonrası asrın felaketi yaşanmış ve Kahramanmaraş'ta iki deprem meydana gelmişti. Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ile Sportif Direktör Taner Savut hayatını kaybetmişti. İki isim skorboardda gösterildi. Bu sırada Hatayspor'a ev sahipliği yapan Mersin için stattan "Teşekkürler Mersin" anonsu yapıldı. Atsu ile Savut'un fotoğrafının yer aldığı siyah afiş asıldı. Karşılaşmada gol sesi çıkmayınca takımlar 1'er puanla ayrıldı.



RİZE İLE ALANYA BERABERE KALDI
Trendyol Süper Lig'de ligin yeni ekibi Rizespor, Alanyaspor'u konuk etti. 1. dakikada Eduardo'nun şutunu Gökhan ayaklarıyla çıkardı. 32'de Zeqiri'nin plasesini Ertuğrul kurtardı. 34'te Halil İbrahim Pehlivan'ın şutu auta gitti. 63'te Zeqiri iki kez gole yaklaştı fakat kaleci Ertuğrul'u geçemedi. 67'de Oğuz'un arkadan müdahalesine direkt kırmızı çıktı. Maç 0-0 bitti.

KORKMAZ'DAN PARİS KOTASI
Macaristan'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 20 kilometre yürüyüşte mücadele eden milli sporcu Salih Korkmaz, 1:19:49'luk derecesiyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları A barajını geçmeyi başardı.

ÖZDEMİR KEÇİÖRENGÜCÜ'NDE
Trendyol 1. Lig ekibi Keçiörengücü, Özer Özdemir'i kadrosuna kattı. Yapılan açıklamada, "Keçiörengücümüz, 25 yaşındaki orta saha Özer Özdemir ile 2 yıllık anlaşmaya varmıştır" denildi.

BAŞAKŞEHİR-KARAGÜMRÜK
Süper Lig'de Başakşehir bugün sahasında Karagümrük ile mücadele edecek. Karşılaşma saat 19.15'te başlayacak. Gaziantepspor ile Sivasspor arasında oynanacak kritik mücadele ise saat 21.45'te start alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN