Galatasaray listesine bir yıldız daha ekledi! 6 numaralı Monaco için umutlar yüksek

Orta saha transferine ağırlık veren Galatasaray, Fransız devi Monaco’dan Youssouf Fofana için atağa kalktı. Üç mevk-i de oynayabilen futbolcu için hem mali hem de sportif açıdan araştırmalar başladı. 24 yaşındaki Fofana’ya Okan Buruk’tan da onay çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2023 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 06:57
Galatasaray listesine bir yıldız daha ekledi! 6 numaralı Monaco için umutlar yüksek

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olmayı hedefleyen ve bu doğrultuda hamleler yapan Galatasaray, teknik ekibin talebi doğrultusunda 6 numara pozisyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Cimbom'un, kariyerine Fransız devi Monaco'da devam eden Youssouf Fofana'yı aldığı gün yüzüne çıktı.

TEMASLARA BAŞLA
2019 yılından bu yana Monaco forması giyen ve Fransız ekibine 15 milyon Euro karşılığında gelen Fofana için Galatasaray'ın hem sportif hem de mali açıdan detaylı araştırmalar yaptığı ve kulüpler arasında ilk temasın kurulduğu öğrenildi. Mali vatandaşlığı da bulunan ve sağ ayağını etkin şekilde kullanan 24 yaşındaki futbolcu, merkez orta saha, ön libero ve sağ açık pozisyonlarında oynayabiliyor. 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin'e karşı da görev alan Fofana'ya teknik patron Okan Buruk da sıcak bakıyor.

4 GOLE KATKI SAĞLADI
Geçen sezon tüm kulvarlarda 47 maça çıkan Fransız orta saha, 2 gol 2 asistlik katkı yaptı. Atletik ve mücadeleci yapısıyla bilinen futbolcunun sözleşmesi 2024'te bitecek. Ancak; Monaco'nun 1 yıl daha kontratı uzatma hakkı bulunuyor. Fofana kariyerinde oynadığı 181 maçta 7 gol, 12 asist üretti.

Fransa Milli Takımı'nda 10 kez şans bulan Galatasaray'ın gündemindeki Fofana'ya 25 milyon Euro civarında değer biçiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN