Kartal Arjantinli futbolcuya resmi teklifini iletti: Perayra'ya yıllık 2.3 milyon Euro

Pereyra’nın video konferans yöntemi ile katıldığı toplantıda Beşiktaş Arjantinli futbolcuya yıllık 2.3 milyon Euro teklif etti. 600 bin Euro imza parası da teklife ilave edildi. İşte sizler için derlediğimiz 2 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2023 Güncelleme 02 Ağustos 2023, 06:56
Kartal Arjantinli futbolcuya resmi teklifini iletti: Perayra’ya yıllık 2.3 milyon Euro

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Arjantinli merkez orta saha Roberto Pereyra'ya resmi teklifini iletti. Siyah-Beyazlı kurmaylar Pereyra'nın menajeri Pastorella ile İstanbul'da yüz yüze bir görüşme yaptı. Bu toplantıya Roberto Pereyra video konferans yöntemi ile katıldı.

Beşiktaş, bonservisi elinde olan Pereyra'ya yıllık 2.3 milyon Euro'dan 2+1 yıllık teklifte bulundu. Bunun yanında 600 bin Euro da imza parası teklif etti. Pereyra ve menajeri bu teklifi düşünmek için süre istediği öğrenildi. Transferde bu haftanın kritik olduğu da gelen haberler arasında. 32 yaşında ve 1.82 boyunda olan Pereyra 2020 yılından bu yana Udinese forması giyiyordu. Güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan Pereyra 19 kez Arjantin Milli Takım formasını giyerken bu maçlarda 2 kez fileleri havalandırdı. Roberto Pereyra merkez orta saha dışında ön liberoda da formü giyebiliyor.

TRABZONSPOR 56 YAŞINDA
Trabzonspor Kulübü'nün 56. kuruluş yıl dönümü bugün 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda kutlanacak. Bordo-Mavili Kulübün Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan tören saat 11.00'de başlayacak.



MEHMET CAN'DA İŞLEM TAMAM
Trabzonspor bir süredir görüşme halinde olduğu Mehmet Can Aydın transferinde mutlu sona ulaştı. Bordo- Mavililer, önceki gün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçirdikten sonra Trabzon'a getirdiği 21 yaşındaki sağ beki satın alma opsiyonuyla kiraladı. Kiralama bedeli olarak Schalke'ye 2 taksit halinde 350 bin Euro ödeyecek olan Trabzonspor, satın alma opsiyonunun kullanılması halinde, sözleşme fesih bedeli olarak Alman kulübüne üç eşit taksit halinde 1 milyon 400 bin Euro ödeyecek.



VITOR HUGO İÇİN İLK HAMLE
Geçtiğimiz sezon ailevi nedenlerden ötürü Trabzonspor'dan Bahia'ya transfer olan Vitor Hugo geri dönmek istemişti. Brezilyalı oyuncu için Trabzonspor ilk hamleyi yaptı. Vitor Hugo için Bahia'ya ilk olarak kiralama teklifi yapıldı. Ancak bu teklif oyuncuyu bonservis bedeli ödeyerek transfer eden Brezilya kulübü tarafından ilk etapta kabul görmedi. Trabzonspor'un yeni bir girişim yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor.

AÇILIŞ MAÇI TRABZON'UN
Trendyol Süper Lig, 11 Ağustos Cuma günü Trabzonspor-Antalyaspor maçıyla saat 21.00'da başlayacak. Program, Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden takımların bu kulvardaki muhtemel müsabaka tarihleri de dikkate alınarak belirlendi.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray ile Konferans Ligi'nde yer alan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demir'in Avrupa'daki maçlarına göre ligdeki maç tarihlerinde değişiklik olacak.

PEDALLAR 100. YIL İÇİN ÇEVRİLDİ
100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun Sivas-Amasya etabı başladı. Cumhuriyetin 100. yılı onuruna düzenlenecek tur, Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden start aldı. Tura katılan bisikletçiler sahneye çıkarak katılım panosunu imzaladı ve takım halinde fotoğraf çektirdi. Sivas, Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı üzerinden Ankara'ya pedal çevirecek 16 takımdan 100 bisikletçi, turu 5 Ağustos Cumartesi günü Birinci Meclis binası önünde tamamlayacak. Etap birincisinin taşıyacağı Türk bayrağı, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na teslim edilecek.



BAKAMBU HAZIR KITA
G.Saray'da Cedric Bakambu, Zalgiris ile deplasmanda oynanan maçta henüz transferinin yeni gerçekleşmiş olması nedeniyle kadroya girememişti. Yıldız oyuncu bugün kadroda olacak. İkinci maç öncesi forma bekleyen Cedric Bakambu'nun maç ve antrenman eksiği nedeniyle hafta boyu gerçekleştirilen antrenmanlarda ekstra çalışmalar yaptığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar'ın Teknik Direktörü Okan Buruk'un yıldız futbolcu Bakambu'nun antrenman performansından çok memnun olduğu öğrenildi.
Doğan SAVAŞ

GRANDFONDO İÇİN GERİ SAYIM
Turkcell GranFondo İstanbul etabı, 13 Ağustos Pazar günü, Beykoz Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek yarışla başlayacak. Etaba yerli ve yabancı 2 bine yakın bisikletsever katılacak.

ÖMER FARUK HATAYSPOR'DA
Hatayspor, Stuttgart forması giyen Ömer Faruk Beyaz'ı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladığını açıkladı. Yapılan açıklamada "Ömer'e hoş geldin diyor, formamızla sonsuz başarılar diliyoruz." denildi.

BU İŞİ BAŞARACAĞIZ
Kayserispor başkanı Ali Çamlı Kayserispor'un her zaman en iyi yerde temsil edileceğini ifade ederek "Kayserispor kamuoyu çok iyi biliyor ki biz bu işi başaracağız. Transfer tahtası da açılır." dedi.

FABINHO'DAN 3 YILLIK İMZA
Kadrosunda Karım Benzema ve N'Golo Kante gibi dünya yıldızlarını barındıran Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad, Liverpool'un Brezilyalı ön liberosu Fabinho'yu 3 yıllığına renklerine bağladığını açıkladı.

RİZE'DEN MICHAEL'E KANCA
Trendyol Süper Lig'in yeni takımı Çaykur R-i zespor, 23 yaşındaki orta saha Michael Cuisance için kulübü Venezia ile anlaşmaya vardı. Fransız oyuncunun da bu transfer hakkında kararı beklendiği belirtildi.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
Göztepe'nin santraforu Mame Diouf "Hepimiz buradayız çünkü tek bir neden için geldik o da bu takımı Süper Lig'e çıkarmak. Hepimiz bunu dört gözle bekliyoruz ve desteğinize ihtiyacımız var." diye konuştu.

GHEZZAL'İN YERİNE STEVEN BERGHUİS
Sakatlığı nedeniyle sezon içinde göstereceği performansı soru işareti olan Rachid Ghezzal'e alternatif arayan Beşiktaş'ta gündeme yıldız bir isim geldi. Siyah-Beyazlılar Ajax'da forma giyen sağ kanat oyuncusu Steven Berghuis'in menajeri ile temas kurdu. Görüşmeler olumlu bir seyir gösterirse Ajax'a resmi teklif yapılabileceği öğrenildi. Berghuis geçtiğimiz sezon da Beşiktaş'ın gündemine gelmişti. 31 yaşındaki Hollandalı futbolcunun Ajax ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

TEKNİK KAPASİTESİ ÇOK YÜKSEK
Sol kanat dışında sağ kanat ve forvet arkasında da forma giyebilen Ruben Vargas bir kanat oyuncusuna göre teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Ruben Vargas, 2019 yılından bu yana İsviçre Milli Takımı'na düzenli olarak çağrılan bir isim.

GRAY'IN TERCİHİ FULHAM
İngiliz basınında Beşiktaş ile ilgili çarpıcı bir haber dikkat çekti. The Athletic'te yer alan habere göre; Fulham, Everton forması giyen Demarai Gray ile anlaşma sağladı. Ancak kulüpler arasındaki görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. Habere göre; Everton, Beşiktaş'ın teklifini reddetti. Beşiktaş'ın bu transferde yarışın içinde olmadığı da kaydedildi. Gray'in de tercihi İngiltere'den kalmaktan yana.

ÜLKE PUANI İÇİN ÖNEMLİYDİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Zimbru maçı sonrası konuştu. Güzel oynadıklarını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı şöyle konuştu: İlk maçta çok şans veremediğim oyuncuları değerlendirme imkanım oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyet, ülke puanımız için çok önemliydi. Rakibimize saygı göstererek, ciddiye alarak hırslı ve konsantre başladık. Ülkemize, Fenerbahçemiz'e bu galibiyet hayırlı olsun. Herkesi görmem, taramam lazım. 8-10 gün kaldı ligin başlamasına. Lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz. Transferle ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Başkanımız ve yöneticilerimiz, çalışmalarını sürdürüyorlar.

MAÇIN ADAMI İSMAİL YÜKSEK
Geçen sezon Jorge Jesus ile nefis bir çıkış yakalayan İsmail Yüksek, bıraktığı yerden devam ediyor. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Zimbru karşısında oyunu domine ederken, yönetime adeta, 'transfere gerek yok' mesajı verdi. İsmail güzel oyununu 77. dakikada uzaktan attığı nefis golle de taçlandırdı.

DIEGO ROSSI ABD YOLCUSU
Taraftarların hedef tahtası haline getirdiği Diego Rossi, takımdan kopuyor. UEFA kadrosuna bildirilmeyen 25 yaşındaki futbolcu, kendisine talip olan takımlarla görüşmek üzere İstanbul'dan ayrıldı. MLS ekiplerinden Atlanta United'ın ciddi şekilde ilgilendiği Diego Rossi'nin, menajeriyle birlikte tüm teklifleri değerlendirdikten sonra kararını vereceği bildirildi. Los Angeles takımından 5.5 milyon Euro'ya transfer olan Rossi, Fenerbahçe formasıyla 2 sezonda 90 resmi maça çıkan 25 yaşındaki kanat oyuncusu, bu maçlarda 10 gol, 20 asist kaydetti.

JOAO PEDRO GREMIO'DA
Geçen sezon başında İtalya'nın Cagliari takımından 5 milyon Euro'ya transfer edilen Joao Pedro ile yollar ayrıldı. Sakatlıklar nedeniyle 28 maça çıkabilen ve 5 gol, 1 asistlik katkı sağlayan 31 yaşındaki Brezilyalı, ülkesine döndü. Gremio'nun, Pedro'yu 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiraladığı ve bonusların yer aldığı ve 2.5 milyon Euro'luk maaşını da ödeyeceği bildirildi.

TURU GEÇERSE RAKİP LJUBLJANA
Galatasaray'ın Zalgiris Vilnius'u elemesi durumunda, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Olimpia Ljubljana oldu. Sloven ekibi dün Ludogorets Razgrad'ı 1-1'in rövanşında 2-1 mağlup etti.

GÜNAY GÜVENÇ AÇIKLANDI
Galatasaray daha önce anlaşmaya vardığı Günay Güvenç transferinin maliyetini dün açıkladı. Sarı-Kırmızılılar, bu transfer için Gaziantep'e 250 bin euro ödeyecek. Galatasaray'ın genç eldiveni Batuhan Şen ise kiralık olarak Gaziantep forması giyecek. 3 yıllık imza atan Günay yıllık 19 milyon lira kazanacak.

DEMİRBAY ASLAN OLDU
Galatasaray, Bayern Leverkusen'den Kerim Demirbay ile görüşmelere başladığını KAP'a bildirdi. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu dün gece İstanbul'a geldi. Havalimanında konuşan gurbetçi futbolcu, "Küçüklüğümden beri hayal ettiğim nasip oldu. Çok mutluyum. İngiltere ve İspanya'dan teklifler vardı ama çok şükür buradayım. Fatih ağabey (Demirelli), Okan Hocam ve Erden Bey ile yaptığım görüşmeler sonrası Galatasaray'a gelmek istediğimi kafaya koymuştum" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN