Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı

Son dakika haberleri... Fenerbahçe transfer bombasını patlattı. Sarı lacivertliler Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'yla yıllık 4 milyon 200 bin Euro ücret karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalandığını Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirdi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı

Fenerbahçe, Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'yla 2 yıllık anlaşmaya varıldığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

FENERBAHÇE EDİN DZEKO TRANSFERİNİ RESMEN AÇIKLADI I VİDEO İZLE



Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı-1

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamada,"Profesyonel futbolcu Edin Dzeko ile transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 avro ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı-2

EDİN DZEKO KİMDİR?
Edin Dzeko, 17 Mart 1986 yılında dünyaya gelmiştir. Boşnak millî futbolcudur. Forvet pozisyonunda görev yapan Edin Dzeko, Serie A ekiplerinden Inter takımında forma giymektedir. Ayrıca Bosna-Hersek millî takımının da kaptanlığını yapmaktadır. Dzeko, Bosna-Hersek millî takımının en çok gol atan futbolcusu konumundadır.

Üst üste üç yıl, Bosna'da Yılın Futbolcusu seçildi. Bosna Hersek'teki futbol taraftarları ve gazeteciler tarafından, "Bosnalı Elmas" lakabına layık görüldü.

Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı-3

Roma'ya transfer olmadan önce Manchester City'de forma giyen Dzeko, 2008-09 sezonunda Bundesliga'yı kazandığı Alman kulübü VfL Wolfsburg'da gösterdiği performansla dikkat topladı. O sezon ligde attığı 26 gol ile en fazla gol atan ikinci oyuncuydu. Dzeko, 2009-10 sezonunda ise attığı 26 golle gol kralı oldu. Ayrıca her iki sezonda da on asist yaptı.

Dzeko, 2011-12 Premier League sezonunda, White Hart Lane'de Tottenham Hotspur'a karşı oynanan maçta, Manchester City formasıyla bir maçta dört gol attı. O sezonun son lig maçında, Queens Park Rangers karşısında son dakikalara 1-2 geride giren City, 90+2'de Džeko ve 90+4'te Sergio Agüero'nun golleriyle maçı 3-2 kazanarak 44 yıl aradan sonra ilk kez Premier League şampiyonluğunu kazandı.

Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı-4

Dzeko, daha sonra yaptığı açıklamada, attığı bu golün kariyerinin en önemli gollerinden birisi olduğunu belirtti. Dzeko, 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü attı ve böylece Avrupa'nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu.Dzeko, 2011-12 Premier League sezonunda, White Hart Lane'de Tottenham Hotspur'a karşı oynanan maçta, Manchester City formasıyla bir maçta dört gol attı. O sezonun son lig maçında, Queens Park Rangers karşısında son dakikalara 1-2 geride giren City, 90+2'de Džeko ve 90+4'te Sergio Agüero'nun golleriyle maçı 3-2 kazanarak 44 yıl aradan sonra ilk kez Premier League şampiyonluğunu kazandı.

Dzeko, daha sonra yaptığı açıklamada, attığı bu golün kariyerinin en önemli gollerinden birisi olduğunu belirtti. Dzeko, 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü attı ve böylece Avrupa'nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu.

Son dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin Euro'dan 2 senelik sözleşme imzalattı-5

Bosna-Hersek'in genç takımında da forma giyen Dzeko, 2007 yılında A takım düzeyinde ilk millî maçına çıktı. Ülkesi adına 101 maçta forma giyerken, toplamda 55 gol attı.

Lihtenştayn'a karşı 7 Eylül 2012'de oynanan karşılaşmada yaptığı hat trick ile birlikte, Zvjezdan Misimović ve Elvir Bolić'i geçerek Bosna-Hersek formasıyla tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu.

11 Eylül 2018'de Avusturya'ya karşı oynanan bir maçta, 95. kez Bosna-Hersek formasını giyerek, Emir Spahić'i geride bırakarak Bosna-Hersek formasını en çok giyen oyuncu oldu.

2014 FIFA Dünya Kupası'na elemelerinde, millî takım formasıyla 10 gol atarak, ülkesinin turnuvaya katılmasına önemli bir katkı sağladı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler