O çocuk şimdi dünyanın zirvesinde! NBA'de tarihi zafer: Denver Nuggets ilk kez şampiyon oldu

11 yaşındayken aşırı kilosu nedeniyle “Basketbolcu olamaz” denilen Jokic, 28 yaşında Denver’la NBA şampiyonu olurken final serisinin de MVP’si seçildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2023 Güncelleme 14 Haziran 2023, 06:55
O çocuk şimdi dünyanın zirvesinde! NBA’de tarihi zafer: Denver Nuggets ilk kez şampiyon oldu

İÇİNDEKİLER

NBA finalinde Denver Nuggets, önceki gece Miami Heat'i 94-89'luk skorla mağlup etti. Bu sonuçla NBA finali serisini 4-1 önde bitirdi.

Denver Nuggets, Batı Konferansı'nı da lider olarak bitirmişti. Final serisinden sonra, Nuggest'ın süperstarı Sırp basketbolcu Nikola Jokic, en değerli oyuncu seçildi.

Son maçta Jokic, 28 sayı, 16 ribaund ve 4 asistle oynadı. 28 yaşındaki Sırp pivotun ilginç bir hikayesi olduğu ortaya çıktı.

Sırp yıldız 11 yaşındayken yaşıtlarına göre son derece kilolu ve obez bir çocuktu. Denver'da forma numarası olan 15'in hikayesini ise şu şekilde anlatıyordu: "Giydiğim formanın bedeni 15'di. En büyük beden de buydu."

Jokic, 2002 NBA Finali'nin en değerli oyuncusu seçilen Shaquille O'Neal'ın ardından bu ödülü kazanan ilk pivot oldu. Jokic, play-off boyunca en fazla sayı atan, en fazla ribaund alan ve en fazla asist yapan oyuncu olarak büyük bir başarıya da imza attı.



YILLIK MAAŞI 33 MİLYON DOLAR
NBA tarihine adını altın harflerle yazdıran Nikola Jokic'in maaşı 33 milyon dolar. Ancak sponsorluklarla bu rakam ikiye katlanıyor.



YOK ARTIK MCGREGOR
İrlandalı dövüşçü Conor McGregor, gösteri sırasında Miami Heat'in maskotu Burnie'yi rol gereği iki kez yumrukladı. Aldığı yumruk darbeleriyle yere serilen altın boks eldivenli maskot, önceden planlandığı gibi rolünü iyi oynamıştı. Ancak maskot hastanelik oldu. 3 gündür de hastaneden çıkamadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN