Fırtına Sowe'ye kancayı taktı! Diğer kulüpler de muhteşem bir sezon geçiren Gambiyalı golcünün peşinde...

Bordo- Mavililer, Ankaragücü’nde 20 gole katkı yapan 28 yaşındaki golcü için harekete geçti. Güçlü fiziği ile savunmalara zorluk çıkaran 28 yaşındaki 1.91 boyundaki santrfor Başkent ekibine önemli katkılarda bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2023 Güncelleme 10 Haziran 2023, 07:00
Fırtına Sowe’ye kancayı taktı! Diğer kulüpler de muhteşem bir sezon geçiren Gambiyalı golcünün peşinde...

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor bu sezon Ankaragücü'nde kiralık olarak forma giyen Ali Sowe'u kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Sezon başında Ankaragücü'nün Rus ekibi Rostov'dan kiraladığı Gambiyalı santrfor Sowe 36 maçta 16 gol atıp 4 asist yaptı.

Güçlü fiziği ile savunmalara zorluk çıkaran 28 yaşındaki 1.91 boyundaki santrfor Başkent ekibine önemli katkılarda bulundu. Oldukça fazla takımda oynayan Ali Sowe kariyerine Gambiya'da Gamtel FC takımında başladı. 2013 yılında İtalya'dan Chievo'nun U19 takımına transfer olan oyuncu sonra birçok takımda kiralık olarak forma giydi.

Sırasıyla kiralık olarak Juve Stabia, Pescara, Latino Calcio, Modena, Lecce, Prato, Vibonese, KF Skenderbeu ve CSKA Sofya'da forma giyen oyuncu 2019 yılında Verona'dan CSKA Sofya'ya 500 bin Euro bedelle transfer oldu.

Oradan da Rostov'a kiralık transfer olan Sowe, 2021 yılında da Sofya'dan Rostov'a 3 milyon Euro bedelle geçti. Bordo-Mavililer, Hırvatistan Milli Takımı'nın santraforu Bruno Petkovic için de girişimlerini sürdürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN