Son dakika: Burak Yılmaz futbolu bıraktığını açıkladı

Son dakika haberleri... Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray ve Trabzonspor formaları da giyen eski Milli Futbolcu Burak Yılmaz futbolu bıraktığını açıkladı.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2023, 16:04 Güncelleme 05 Haziran 2023, 17:00
Son dakika: Burak Yılmaz futbolu bıraktığını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray ve Trabzonspor formaları da giyen eski Milli Futbolcu Burak Yılmaz yaptığı basın toplantısı ile futbolu bıraktığını açıkladı.

37 yaşındaki Burak Yılmaz kariyerine antrenör olarak devam edeceğini söyledi.

Burak Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;
"Bugün bu basın toplantısını neden yapıyoruz. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm. Her zaman birebir iletişimden yanayım. Bugün kariyerimi sonlandırdığımı duyurmak istiyorum.

Çok mutluyum, çok gururluyum. Böyle bir kariyer, böyle bir futbol yaşantısı her genç kardeşimizin hayalidir diye düşünüyorum. Allah'ıma şükrediyorum ki bana bu hayalleri nasip etti. Çok söylemek istediğim şey var. 7 yaşında Antalyaspor'un altyapısında içeri girdim. Antalyaspor'a çok teşekkür ediyorum, beni eğittiler, geliştirdiler Türk futboluna sundular. Her gencimizin hayalidir. 4 büyük kulübümüzde oynamak. Bana bu nasip oldu. 4 tane büyük çınar kulübümüze teşekkür ediyorum. Hepsinde aynı başarıları yakalayamasam da bana güvenip, bana kapılarını açmaları benim için çok değerli. Hepsini ayrı ayrı kalbimde yeri vardır.

Galatasaray'ın beni Avrupa çapında futbolcu yapması, ne benim Beşiktaşlılığımı değiştirir ne de Galatasaray'da yaşadıklarımı unutturur. Galatasaray'da yaşadıklarım, kalbimin her zaman farklı yerinde olacak...

ŞENOL GÜNEŞ: O BENİM BAŞIMIN TACIDIR
Şenol Güneş'i çok seviyorum. Buraya da onunla görüştükten sonra geldim. Aklında benimle ilgili bir şeyler olduğunu biliyorum ama henüz bana aktarmadı. O benim başımın tacıdır. Teknik direktör olabilmek için çok çalışmam gerekiyor, güzel bir proje içinde yer almak isterim.

"Fenerbahçe'de yeniden forma şansı bulmak isterdim çünkü içimde uktedir. Her yerde bu kadar başarı yakalamış birisinin en azından bir tane at be kardeşim' derdim. Fenerbahçe'de yeniden forma giymek isterdim, çok da yakındım ama olmadı. Fenerbahçe'nin de benim şu anki kariyerimde çok büyük etkisi vardır. Fenerbahçe'de çok acı çektiğim için burada olduğumu düşünüyorum. Fenerbahçe'de bir kez daha forma giyip gol atmak isterdim.

Cenk Tosun ve Enes Ünal'a güvenim sonsuz, Milli Takım'a gerekli etkiyi yapacaklar.

Mauro Icardi, bir Galatasaray efsanesi oldu zaten. Icardi'nin oyunculuğu ile alakalı söylenecek bir şey yok. Galatasaray ile kimyası tuttu. Bence devam etmeli. Galatasaray'da her zaman iyi golcüler ve kaleciler olmuştur, bu bir gelenek Galatasaray'da."

BURAK YILMAZ KİMDİR?
Golcü futbolcu Burak Yılmaz, 15 Temmuz 1985'te Antalya'da doğdu.

Antalyaspor'un altyapısında futbola başlayan Burak Yılmaz, 2006-2007 sezonunda Beşiktaş'ta forma giydi.

2008'de Manisaspor, 2009'da Fenerbahçe ve Eskişehirspor'da ter döken Yılmaz 2010 yılında Trabzonspor'a transfer oldu ve krallığa yürüdü.

Burak Yılmaz 2011-12 sezonunda 33 gol ile gol kralı oldu. 2012 yılında Galatasaray'a transfer oldu. 2012-13 sezonu Şampiyonlar ligi grup aşamasında 6 gol atarak grup aşamasında en çok gol atan Türk futbolcu olarak UEFA tarafından grup aşamasının en başarılı oyuncusu seçildi.

Aynı zamanda, Sergen Yalçın'dan sonra Türkiye'de dört büyüklerde forma giyen ikinci futbolcu olan Yılmaz, 21 Haziran 2022 tarihinde Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard ile anlaşmaya vardı.

Hollanda ekibi 36 yaşındaki Yılmaz ile 2 yılı oyuncu 3 yılı antrenör olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladı. Yılmaz 5 Haziran 2023'te futbolu bıraktığını açıkladı.