Fırtına’da Bjelica dönemi: Trabzonspor Bjelica ile el sıkıştı!

Karadeniz Fırtınası, Abdullah Avcı sonrası takımı emanet edeceği isimde karar kıldı . Trabzonspor, son olarak Hırvatistan ekibi Osijek’i çalıştıran Bjelica ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2023 Güncelleme 18 Nisan 2023, 06:56
Fırtına’da Bjelica dönemi: Trabzonspor Bjelica ile el sıkıştı!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor aradığı teknik direktörü buldu. Abdullah Avcı sonrası geçiş sürecini Orhan Ak ve İhsan Derelioğlu ile değerlendiren Bordo-Mavililer'de gündeme birçok isim gelmiş ancak görüşülen isimlerle anlaşmaya varılamamıştı.

Yönetim kurulunun bu süre içerisinde temasta bulunduğu isimlerden birisi olan Nenad Bjelica ile ise prensip anlaşmasına varıldı.

Bjelica'nın yardımcılarıyla birlikte Sivasspor ile deplasmanda oynanacak olan maçta sahada olmasa bile tribünde yer alması planlanıyor.

Yetiştirdiği oyuncuların yüksek maliyetlere ulaşması ve scouting konusundaki başarılarıyla dikkat çeken Bjelica, ofansif futbol anlayışını benimsiyor. "Futbol ofansif olunca keyif veriyor" açıklamasını yapan Bjelica, geçtiğimiz sezon Ağustos ayından itibaren serbest statü de yer alıyordu.

F.BAHÇE'YE RAKİP OLDU
51 yaşındaki teknik direktörün kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunuyor. Bjelica, 2018-19'da Fenerbahçe ile Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden Dinamo Zagreb'in başındaydı.

Takımı, ilk maçta iç sahada Fener'i 4-1 yenmiş, İstanbul'dan da 0-0'lık beraberlik çıkarmış ve grubu yenilgisiz lider olarak tamamlamıştı.

Bjelica 2020 yılındaki bir röportajında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 3 kez görüştüklerini ancak, anlaşma sağlanamadığını söylemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN