Başakşehir, Konferans Ligi’ne veda etti

Konferans Ligi’nde 1-1’in rövanşında Gent’i konuk eden temsilcmiiz 31 ile 37. dakikalar arasında 4 gol yiyerek havlu attı. Belçika ekibinde 20 yaşındaki Nijeryalı Orban 3 dakikada hat-trick yaptı. Tek sayımız 88’de Januzaj’dan geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2023 Güncelleme 16 Mart 2023, 06:58
Başakşehir, Konferans Ligi’ne veda etti

İÇİNDEKİLER

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda temsilcimiz Başakşehir, 1-1'in rövanşında Belçika ekibi Gent'e karşı ağır bir yenilgi alarak elendi. Maçta ilk yarım saat ortada geçerken konuk ekibin devre arasında kadrosuna kattığı Gift Emmanuel Orban, arka arkaya attığı gollerle Turuncu-Lacivertlilere havlu attırdı. 20 yaşındaki Nijeryalı santrfor; 31, 32 ve 34. dakikalarda sahneye çıkarak skoru bir anda 3-0'a getirdi. 37'de Hugo Cuypers kafa vuruşuyla skoru 4-0 yaptı. 88'de Adnan Januzaj ekibimizin tek golünü attı. Üst üste yenen gollerle şoku atlatamayan Başakşehir, ilk kez katıldığı turnuvaya son 16 aşamasında veda etti. Temsilcimiz, Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan katılmış ve son 16 turuna gelene kadar çıktığı 12 maçta 7 gol yemişti. Gent'in santrforu Orban, 2. kez düzenlenen bu turnuvada en erken hat-trick yapan futbolcu olarak tarihe geçti. Süper Lig'de son 3 maçtan yenilgiyle ayrılan Başakşehir, Avrupa ile birlikte son 5 karşılaşmada galibiyet alamadı.

HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM
Başakşehir teknik Direktörü Emre Belözoğlu, özür diledi. 42 yaşındaki hoca, "Rakibin temposuna cevap veremedik. Bizi destekleyen herkesten özür dilerim. Benzerini G.Saray maçında yaşadık. Geldiler gol yedik, geldiler gol yedik..." derken Gift Orban için "Dünya yıldızı olacak" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN