Cedi Osman'dan Türk gecesinde kariyer rekoru

NBA'de milli basketbolcu Cedi Osman'ın tarih yazdı. Cleveland- LA Clippers maçı öncesi “Türk Kültür Mirası Gecesi” düzenlendi. Cedi Osman 7 üçlükle rekor kırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2023 Güncelleme 31 Ocak 2023, 06:58
Cedi Osman’dan Türk gecesinde kariyer rekoru

İÇİNDEKİLER

NBA'de milli basketbolcu Cedi Osman'ın 7 üçlük atışla kariyer rekoru kırdığı ve 29 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olduğu maçta Cleveland Cavaliers, Los Angeles Clippers'ı 122-99 yendi. Cleveland Cavaliers forması giyen milli oyuncu Cedi Osman, yaklaşık 22 dakika süre aldığı maçta 29 sayı ile kariyer rekorunu egale etti. Maçta kullandığı yedi 3 sayılık atışın hepsinde isabet sağlayan Cedi Osman'ın rekor gecesinin öncesinde Ohio'daki Rocket Mortgage FieldHouse'da maçtan kısa süre önce "Türk Kültür Mirası Gecesi" düzenlendi. Türkiye'nin kültür vakfı Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Cleveland Cavaliers ortak ekinliğinde Devlet Opera ve Balesi Türk halk oyunları ekibi, Türk kültürünü NBA'in küresel sahnesine taşıdı.

HARİKA BİR DUYGUYDU
Cedi Osman maç sonrasında yaptığı açıklamada ''Harika bir duyguydu, herkes benimle bu anı paylaşıyordu. Hücumda harika oynadık ve herkes için harika bir maçtı." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN