Galatasaray - Antalyaspor maç sonucu: 2 - 1 (ÖZET)

Ligin lideri Galatasaray, Antalyaspor'u Nef Stadyumu'nda konuk edecek. Müsabakada Ali Şansalan orta hakem olarak görev yapacak. Galatasaray'da 4 isim sarı kart sınırında bulunuyor. Antalyaspor'da ise 5 isim maçta süre alamayacak.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2023, 21:13 Güncelleme 21 Ocak 2023, 21:13
Galatasaray - Antalyaspor maç sonucu: 2 - 1 ÖZET

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de heyecan devam ediyor. 20. hafta maçında Galatasaray, Antalyaspor'u konuk edecek. Maç ile ilgili tüm detaylar merak ediliyor ve arama motorlarında araştırılıyor.

1' Maçın hakemi Ali Şansalan ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

4' Sacha Boey ceza sahası çizgisi üzerinden sağ çaprazdan sol ayak içiyle uzak direği denedi ancak aut.

10' Nakajima, Muslera'nın önde olduğunu görünce kendi yarı sahasından vurdu fakat top dışarda.

18' Nakajima çizgiye kadar inip içeri çevirdi, Larsson sert vurdu top üst direkten oyun alanına döndü.

22' Mertens'in havadan pasında Icardi sol çaprazdan uzak köşeye doğru vurdu ancak isabet sağlayamadı.

34' Galatasaray atağında sol kanattan orta açıldı, Oliveira kafayı vuramadı, arkaya seken topta Boey diziyle kontrol edip, topu yere düşürmeden çok sert bir şutla kaleye gönderdi, kaleci Helton çıkardı. İki güzel hareket izledik...

42' Mertens sağ kanattan korneri kullandı, ön direkte Abdülkerim kafayı vurdu, Helton çıkardı, dönen topa Rashica çok sert vurdu, üstten dışarda.

45' İlk devrenin sonuna +2 ekleniyor.

İlk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

GOL!

49' Kerem Aktürkoğlu sağ kanattan ortaladı, Icardi ceza alanında ustaca bir kafa vuruşu yaptı ve Sarı-Kırmızılılar'ı 1-0 öne geçirdi.

50' Rashica ceza alanında sağ çaprazdan sert vurdu ancak etkisiz.

GOL!

55' Soner serbest vuruşu kullandı, Luiz Adriano kafayı vurdu ve Muslera çaresiz. Skor şimdi 1-1.

GOL!

59' Boey, Mertens ile verkaç yaptı, ceza alanına ortaladı, Oliveira kafayı vurdu, Floranus'a çarpan top filelerle buluştu. Galatasaray yeniden önde.

PENALTI İPTAL!

71' Icardi vurdu, ceza alanında Ömer Toprak'ın eline çarpan top sonrası hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Ancak daha sonrasında VAR'da pozisyonu izleyen Şansalan, Icardi'nin, Floranus'a faul yaptığını tespit etti ve hem penaltıyı hem de Ömer'e gösterdiği sarı kartı iptal etti.

85' Oliveira'nın ceza alanındaki sert şutunda kaleci Helton Leite başarılı.

90' Mücadelenin sonuna +9 ekleniyor.

GALATASARAY - ANTALYASPOR MAÇI HANGİ KANALDA?

Galatasaray - Antalyaspor maçı 21 Ocak Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak. Müsabaka beIN SPORTS 1'de canlı yayınlanacak.

54. RANDEVU

Galatasaray ile Antalyaspor, Süper Lig'de bugüne kadar 53 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 32 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Kırmızı-beyazlılar ise 7 defa rakibini mağlup etti. 14 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın 102 golüne, Antalyaspor 47 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan mücadeleyi Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı.

GALATASARAY ANTALYASPOR'A KAYBETMİYOR

Galatasaray, Antalyaspor'a karşı hepsi Süper Lig'de olmak üzere son 13 maçta kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, kırmızı-beyazlılara en son 16 Nisan 2016 tarihinde Antalya'da oynanan mücadelede rakibine 4-2 mağlup oldu. Bu maçlarda Galatasaray 9 galibiyet elde ederken, 4 karşılaşma da berabere tamamlandı.

11 MAÇTIR KAZANIYOR

Galatasaray'ın, 8'i Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 9 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor, Türkiye Kupası'nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor'u yendi.

4 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Galatasaray'da 4 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı ve Berkan Kutlu ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular, Antalyaspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri durumunda 21. haftada deplasmanda oynanacak Giresunspor maçında cezalı duruma düşecek.
Galatasaray'da Antalyaspor maçı öncesinde herhangi bir cezalı ve sakat futbolcu bulunmuyor.

OKAN BURUK İLE NURİ ŞAHİN İKİNCİ KEZ RAKİP

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, oynayacakları maçla birlikte antrenörlük kariyerlerinde ikinci kez rakip olacak. İki teknik direktörün ilk randevusu sezonun ilk maçında oldu. Bu mücadeleden sarı-kırmızılılar, Bafetimbi Gomis'in son dakikalarda attığı golle 1-0'lık skorla galip ayrıldı.

ALİ ŞANSALAN DÜDÜK ÇALACAK

Galatasaray - Antalyaspor karşılaşmasını hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ile Mehmet Emin Tuğral yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak.

3 SAKAT 2 CEZALI 1 SINIRDA

Fraport TAV Antalyaspor'da zorlu Galatasaray maçında 5 eksik oyuncu bulunuyor. Kırmızı beyazlı ekipte Ghacha, Fredy ve Haji Wright sakatlıkları dolayısıyla, geçen hafta oynanan Giresunspor maçında direkt kırmızı kart gören Fernando Martins ile sarı kart görerek cezalı duruma düşen Fedor Kudryashov da takımdaki yerlerini alamayacak. Antalyaspor'da orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu ise mücadelede şans bulması ve kart görmesi halinde ise bir sonraki hafta Antalya'da oynanacak Ümraniyespor maçında cezalı duruma düşecek.