Fenerbahçe kasasını doldurdu

Jorge Jesus yönetiminde şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe’de yapılan flaş transferlerin yanı sara takımdan ayrılan isimler de kazandırdıklarıyla konuşulmaya devam ediyor… Sarı-Lacivertliler, bu sezon oyuncu satışından hatrı sayılır bir parayı kasasına koydu.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2022, 12:40 Güncelleme 22 Ağustos 2022, 12:47
Fenerbahçe kasasını doldurdu

İÇİNDEKİLER

Jorge Jesus yönetiminde şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de yapılan flaş transferlerin yanı sara takımdan ayrılan isimler de kazandırdıklarıyla konuşulmaya devam ediyor… Sarı-Lacivertliler, bu sezon oyuncu satışından hatrı sayılır bir parayı kasasına koydu.

Son dönemde yaptığı oyuncu satışlarıyla dikkat çeken Fenerbahçe, bu sezon Güney Koreli stoperi Kim Min Jae'yi 18 milyon Euro'ya Napoli'ye gönderdi. Championship ekibi Hull City ise Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan'a toplamda 7.5 milyon Euro ödedi.

Ozan için 3 milyon Euro bonservis bedeli alan Sarı-Lacivertliler, Allahyar için ise İngiliz ekibinden 4.5 milyon Euro kazandı. Kanarya, Kongo'lu stoperi Tisserand'ı ise Ettifaq'a 3 milyon Euro'ya sattı.

Lamine Diack'ı için Ankaragücü'den 500 bin Euro alan Fenerbahçe, Arda Kurtulan'dan ise Adana Demirspor'dan 200 bin Euro'luk bonservis ücretini hesabına geçirdi. Fenerbahçe bu sezon oyuncu satışlarından şimdiye kadar yaklaşık 30 milyon Euro'luk gelirin sahibi oldu.

Fenerbahçe'nin hali hazırda kadrosunda 20 yabancı futbolcusu bulunuyor. Sarı-Lacivertliler, Novak, Caulker, Lemos, Meyer, Pelkas ve Berisha gibi isimleri de transfer sezonu tamamlanmadan elden çıkartarak gelirin katlamak istiyor.

Fenerbahçe'de mevcut yönetim döneminde önemli futbolcu satışları gerçekleşmişti. İlk akla gelenler Vedat Muriç (20 milyon Euro), Eljif Elmas (16 milyon Euro), Josef de Souza (12 milyon Euro), Giuliano (10 milyon Euro) ve Fernandao (3 milyon Euro)…

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN