Son dakika: Trabzonspor İstanbul'da galip! Sezonun ilk golü Cornelius'tan

Son dakika haberi... Trabzonspor ile İstanbulspor, Süper Lig'in açılış maçında karşı karşıya geldi. Ligin son şampiyonu Fırtına, mücadeleyi Cornelius ve Denswil'in golleriyle 2-0 kazandı ve Süper Lig'e 3 puanla başladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2022, 20:02 Güncelleme 05 Ağustos 2022, 23:31
Son dakika: Trabzonspor İstanbul’da galip! Sezonun ilk golü Cornelius’tan

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in açılış karşılaşmasında İstanbulspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Fırtına, mücadeleyi 2-0 kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo mavili ekibin ilk golünü 16. dakikada Danimarkalı golcü Andreas Cornelius attı.

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu karşılaşmanın ilk yarısını değerlendirdi!

Karşılaşmanın ikinci golü ise 87. dakikada Stefano Denswil'in ayağından geldi.

SEZONUN İLK GOLÜ
Trabzonsporlu Andreas Cornelius'un kaydettiği bu gol, Süper Lig'de 2022/23 sezonunun ilk golü olarak kayıtlara geçti.

Bu sonuçla son şampiyon Trabzonspor lige üç puanla başlarken, Süper Lig'in yeni ekibi İstanbulspor sahadan puansız ayrıldı.

TRABZON İLK MAÇLARI KAYBETMİYOR

Trabzonspor, bu galibiyetle birlikte 'son şampiyon' olarak girdiği son yedi sezonda da açılış karşılaşmalarını kaybetmedi.

DANİMARKA İŞİ MAÇ
İstanbulspor'un yeni kalecisi David Jensen, yaptığı kurtarışlarla sezonun kalanı için ışık verdi. Aynı şekilde Trabzonspor'un yeni transferi Jens Larsen de ilk yarıda yakaladığı üç gol pozisyonu ile alkış aldı. Maçın ilk golünü atan oyuncu Cornelius ise maçın yıldızıydı. Bu üç oyuncunun da Danimarkalı olması futbolseverlerin dikkatinden kaçmadı.

UĞURCAN ÇAKIR'DAN ŞAMPİYONLAR LİGİ YORUMU

Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, "Ağustos bizim için uzun ve yorucu olacak. İnşallah galibiyetlerle devam edebiliriz. İlk defa playofftan Şampiyonlar Ligi'ne gidecek bir Türk takımı şampiyon olup. Gruplara kalmak istiyoruz. Kopenhag, iyi bir takım. Bizden önce ligi açtılar. Avantaj olabilir bu onlar için. Biz de kalitemizi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

MAÇTAN ÇOK İLGİNÇ HAKEM DETAYI
Bilindiği üzere Arda Kardeşler, kaleci kardeşi Erce'nin Trabzonspor'da görev aldığı süreçte bordo-mavili takımın maçlarına çıkmamıştı. Arda Kardeşler, Erce Kardeşler'in Hatayspor'a transferinin ardından 4 yıl sonra ilk kez Fırtına'nın maçında düdük çaldı.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) karşılaşmalara seyirci ilgisini artırmak için hayata geçirdiği konserlerin ilk İstanbulspor-Trabzonspor müsabakasıyla başladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin gündeme getirdiği proje kapsamında Madrigal Grubu karşılaşmanın öncesinde sahne aldı. Stadyum konserleri projesiyle tribünlere daha fazla sayıda kadın, genç, çocuk ve aile gelmesi amacıyla hayata geçirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN