SON DAKİKA! Filenin Sultanları Milletler Ligi'nde yarı finalde | Türkiye 3 - 1 Tayland

Son dakika haberine göre A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız, Milletler Ligi'nde Tayland'ı çeyrek finalde setlerde 3-1'lik skorla geçerek yarı finale yükseldi. Başkan Erdoğan maçın ardından millileri arayarak tebrik etti.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2022, 20:22 Güncelleme 14 Temmuz 2022, 21:41
SON DAKİKA! Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde yarı finalde | Türkiye 3 - 1 Tayland

İÇİNDEKİLER

FIVB Milletler Ligi Çeyrek Final maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland ile karşı karşıya geldi. Milliler, 3-1'lik skorla mücadeleden galip ayrılarak Milletler Ligi yarı finalinde İtalya'nın rakibi oldu.

Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada ay-yıldızlılar, maça istediği gibi başlayamadı. Milliler, servis karşılama ve servis hataları nedeniyle uzun süre dengede giden ilk seti 25-23 kaybetti. İlk setteki sorunlarını ikinci sette çözen Filenin Sultanları, oyuna ağırlığını koydu ve 25-15'lik skorla ikinci seti hanesine yazdırarak karşılaşmaya denge getirdi. Üçüncü seti başa baş giden karşılaşmada ay-yıldızlılar, daha sonra hücum ve blokta üstünlüğü ele aldı. Milliler, Hande Baladın'ın etkili oyunu ve üst üste gelen sayılarla seti 25-18 kazandı. Dördüncü seti de çekişmeli geçen karşılaşmada A Milli Takım, son bölüme 24-20 önde girdi ve Zehra Güneş'in maç sayısıyla Tayland'ı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 16 Temmuz saat 15.00'te Ankara Spor Salonu'nda İtalya ile yarı final mücadelesinde karşılaşacak. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da seyircilerle beraber takip etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, FIVB Milletler Ligi'nin çeyrek finalinde Tayland'ı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti. Karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu arayan ve daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile de telefonla görüşen Erdoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın galibiyetinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti ve yarı finalde takıma başarılar diledi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise Başkan Erdoğan'a Türk voleyboluna her daim vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

SALON: Ankara Spor
HAKEMLER: Mhyoi Sumie, Rene Karina Noemi
TÜRKİYE: Beyza, Şebnem (L), Cansu, Tuğba, Saliha, Hande, Meliha, Ayça, Elif, Meryem, Eda, Zehra, İlkin (L), Ebrar
TAYLAND: Piyanut (L), Pornpun, Jarasporn, Hattaya, Sudatta, Kaewkalaya, Pimpichaya, Tichaya, Ajcharaporn, Chatchu-On, Supattra, Thanacha, Sirima, Sasipapro
SETLER: 23-25, 25-15, 25-18, 25-21
SÜRE: 101 dakika (25, 27, 23, 26)