Beşiktaş'ın yeni transferi Saiss, Vida'nın gerisinde kaldı!

Beşiktaş'ın Wolverhampton'dan transfer ettiği Romain Saiss, İstanbul'a ayak bastı. Faslı yıldız, istatistik olarak ise sezon sonunda siyah beyazlılardan ayrılan Domagoj Vida'nın ise gerisinde kaldı... Vida daha yüksek pas yaparken, Saiss top uzaklaştırmada Vida'dan daha iyi konumda yer aldı...

Giriş Tarihi 15 Haziran 2022, 16:13 Güncelleme 15 Haziran 2022, 16:48
Beşiktaş’ın yeni transferi Saiss, Vida’nın gerisinde kaldı!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın yeni transferi dün İstanbul'a ayak bastı… Savunmanın göbeğine transfer edilen yıldız oyuncunun gelecek sezon sergileyeceği performans merak ediliyor... Faslı oyuncunun geçen sezon ortaya koyduğu performans ve istatistikleri ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.

3 MAÇ FAZLASI VAR

Kara Kartal'ın transfer ettiği Romain Saiss geçen sezon Wolverhampton formasıyla 31 Preimer Lig maçına çıktı. Beşiktaş'a veda eden Domagoj Vida ise Kara Kartal'la 28 Süper Lig maçında forma giydi.

VIDA'NIN PAS YÜZDESİ DAHA YÜKSEK

Faslı stoper geride kalan sezonda yüzde 80.1 pas yüzdesi yakalarken Vida yüzde 88.5 pas yüzdesi ile mücadele etti. Saiss, 2.4 hava topu kazanırken Vida 2.6 hava topu kazanma ortalaması tutturdu.

TOP UZAKLAŞTIRMADA SAISS ÜSTÜN

Faslı stoper 1.3, Vida ise 1.7 top çaldı. Saiss 1.9, Vida ise ortalama 1.8 kez top kesti. Top uzaklaştırmada ise Saiss'in bariz üstünlüğü bulunuyor. Faslı stoper 4.8 kez top uzaklaştırırken Vida 2.7'de kaldı. Çalım yeme istatistiğinde ise Saiss 0.5 ortalama ile mücadele etti. Vida'da ise bu rakam 0.8'di.

BONSERVİS BEDELİ ÖDENMEDİ

Beşiktaş'ta yeni sezonda savunmanın lideri olması beklenen Romain Saiss, teknik direktör Valerien Ismael'in isteği doğrultusunda transfer edildi. Kartal, 32 yaşındaki yıldız futbolcu için bonservis ücreti ödemedi.

GÜNCEL DEĞERİ 9 MİLYON EURO

Fas Milli Takımı'nda 63 kez forma giyen ve 1 gole imza atan Romain Saiss'in güncel piyasa değeri ise 9 milyon Euro. Premier Lig'de 110 maça çıkan Saiss 9 gol atarken 1 de asiste imza attı. Beşiktaş yıldız oyuncuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN