Al Ahli kulübü Gomis’in transferi için harekete geçmeye hazırlanıyor

2018 yılında veda ettiği Galatasaray’a devre arasında geri dönen Bafetimbi Gomis attığı gollere rağmen tartışmaların odağında kaldı. Suudi basınının iddiasına göre Al Ahli kulübü, Gomis’in transferi için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022, 14:01 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 14:01
Al Ahli kulübü Gomis’in transferi için harekete geçmeye hazırlanıyor

İÇİNDEKİLER

14 maçta 4'ü penaltıdan 9 gol kaydeden 36 yaşındaki futbolcu fiziki anlamda yetersiz görüntüsüyle hem taraftarların hem de basının yoğun eleştirisini aldı.

Ara transferde Galatasaray'la 1.5 yıllık sözleşme imzalayan ve yeni sezonda da Sarı-Kırmızılılar'ın kadrosunda yer alacak olan Gomis'in geleceği belirsizliğini koruyor. Yeni gelecek olan yönetimin 1.8 milyon Euro'luk maaş yükü nedeniyle Fransız forvetle yolları ayırmak isteyebileceği konuşulurken, yüzleri güldürecek bir transfer iddiası geldi.



Suudi basınının iddiasına göre Al Ahli kulübü, Gomis'in transferi için harekete geçmeye hazırlanıyor. Bu sezon Suudi Ligi'nde kötü bir grafik çizen ve 10. sırada yer alan Al Ahli'nin 26 Haziran'da başlayacak olan transfer dönemi öncesi Galatasaray'ın kapısını çalacağı öne sürülüyor.



2018 yılında Galatasaray'dan bir başka Suudi takımı Al Hilal'e transfer olan Bafetimbi Gomis 147 maçta 107 gol ve 16 asistlik harika bir performans göstererek ülke futbolunda büyük bir iz bıraktı.

Sarı-Kırmızılılar'da 11 Haziran'da göreve gelecek olan yeni yönetimin, iddia edildiği gibi bir teklif alması durumunda Fransız yıldızla yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Bafetimbi Gomis 2017-18 sezonunda attığı 33 golle Galatasaray'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. Ayrıca bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu olarak Süper Lig tarihine de geçmişti.