Fenerbahçe Konyaspor'a karşı geriden gelip kazanmayı bildi! Farkı 2’ye indirdi

35’te Bytyqi’nin golüyle geriye düşen Kanarya 2.yarı müthiş bir mücadele verdi. Önce Kim sonra Pelkas’ın golleri 2.’lik yolunda kritik galibiyeti getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2022 Güncelleme 21 Mart 2022, 06:58
Fenerbahçe Konyaspor’a karşı geriden gelip kazanmayı bildi! Farkı 2’ye indirdi

İÇİNDEKİLER

Nefes kesen maçta Fener güldü... Sarı- Lacivertliler, Konyaspor önünde geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanarak lig ikinciliği yolunda önemli bir adım attı. Son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Fenerbahçe, Konyaspor ile aradaki puan farkını 2'ye indirdi.



SEHİC GOLE İZİN VERMEDİ
16. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Zajc'ın pasıyla buluşan Bright Osayi-Samuel'in ceza sahası içi sağ çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Sehic gole izin vermedi.



KONYASPOR ÖNE GEÇTİ AMA
35. dakikada Konyaspor öne geçti. Taç atışı sonrası Çekiçi'nin dokunduğu top altıpasta Bytyqi'nin önünde kaldı. Bytyqi Altay'dan seken topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.



ETKİLİ FRİKİK GOLÜ GETİRDİ
65'te İrfan'ın etkili frikiği direkten döndü. Kim Min Jae çizgi üzerinde tamamlayıp golü attı: 1-1. 88. dakikada Pelkas sahneye çıktı ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Kanarya bu golle galip geldi.



SAKATLANAN SZALAİ DEVAM EDEMEDİ
Konyaspor karşısında Fenerbahçe'nin Macar savunma oyuncusu Attila Szalai ikinci yarıda sakatlık yaşadı. Szalai yapılan tedaviye rağmen maça devam edemedi. Macar oyuncunun yerine Filip Novak oyuna dahil oldu.



CRESPO'DAN FUTBOL RESİTALİ
Müthiş bir mücadele veren Portekizli yıldız, Pelkas'a harika bir asist de yaptı. Konyaspor önünde çok kritik bir galibiyet alan Fenerbahçe'de gecenin en başarılı isimlerinden birisi Miguel Crespo oldu. Orta alanda müthiş bir mücadele sergileyen Portekizli yıldız tam 15 ikili mücadele kazandı. 5 pas arası yapan ve 5 top çalan Yüzde 96 pas isabetiyle oynayan Miguel Crespo bununla da yetinmedi. Yıldız futbolcu Pelkas'ın 88. dakikada galibiyet golü öncesi harika bir asiste me imza attı.



TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ
F.Bahçeli taraftarlar üst üste gelen galibiyetlerin ardından Konyaspor maçında takımı yalnız bırakmadı. 35 bin taraftar dünkü karşılaşmada tribündeki yerini aldı.



TARAFTAR TAKIMI AYAKTA ALKIŞLADI
Dün Kadıköy'de Fenerbahçe adına özlenen sahneler yaşandı. Oynanan oyundan çok memnun olan taraftarlar maçın ardından takımı çağırarak ayakta alkışladı.



EN UFAK BİR ŞÜPHEM YOKTU
İsmail Kartal, "Oyuncularım ne istediysek yaptı. Skor 1-0 olduğunda bile içimde en ufak bir şüphe yoktu" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal 2-1'lik galibiyet sonrası konuştu. Başarılı hoca, "Fenerbahçe ruhunu ve karakterini ortaya koyduk. Oyuncularım ne istediysek yaptı. Skor 1-0 olduğunda bile içimde en ufak bir şüphe yoktu. Bu galibiyeti taraftara hediye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN