Chelsea'ye büyük şok! Roman Abramoviç'in tüm mal varlıkları donduruldu!

Son dakika haberleri... Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatının ardından çıkan savaşla birlikte Rus oligarklar tek tek yaptırım listesine alınmaya başlamıştı. Gelen son dakika haberine göre, İngiltere, Rus iş insanı Roman Abramoviç'i yaptırım listesine dahil ederek ülkedeki mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2022, 12:56 Güncelleme 10 Mart 2022, 13:00
Chelsea’ye büyük şok! Roman Abramoviç’in tüm mal varlıkları donduruldu!

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin futbol üzerindeki etkileri giderek büyüyor. Yaşanan krizden en çok etkilenen kulüplerden birisi de Chelsea oldu. Rus işadamı Roman Abramovic'in sahibi olduğu İngiliz kulübüyle ilgili şok gelişmeler yaşanıyor.

Abramovic kısa süre önce Chelsea kulübündeki görevinden ayrılmış ve kulübü satışa çıkardığını duyurmuştu. Bugün İngiliz hükümeti, Rus işadamının ülke içindeki tüm mal varlıklarını dondurdu.

Bu gelişme sonrası Chelsea kulübünün satışıyla ilgili yapılan bütün görüşmeler de durduruldu. Ayrıca İngiliz kulübü ikinci bir karar alınıncaya kadar kombine bilet satışı ile forma ve ürün satışı yapamayacak. Bunun dışında futbolcu transferi ve satışı da İngiliz hükümeti tarafından yasaklandı.

Chelsea bu süreç sona erene kadar kadrosundaki futbolcularla yeni sözleşme de yapamayacak.

Hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde önemli hedefleri olan Chelsea'de üst üste yaşanan gelişmeler tam bir şok etkisi yaratmış durumda.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sürmesi durumunda alınacak önlemlerin daha da sertleşeceği gelen bilgiler arasında.