Trabzonspor evinde Konyaspor’u 2-1 yendi | MAÇ SONUCU

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor evinde Konyaspor’u ağırladı. Lider Trabzonspor, yakın rakibi Konyaspor’u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet daha aldı.

Giriş Tarihi 13 Şubat 2022, 17:45 Güncelleme 13 Şubat 2022, 21:13
Trabzonspor evinde Konyaspor’u 2-1 yendi | MAÇ SONUCU

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de futbol heyecanı son sürat devam ediyor. Ligin 25. haftasında lider Trabzonspor, ikinci sırada yer alan Konyaspor'u ağırladı. En yakın takipçisine karşı mutlak galibiyet isteyen bordo-mavililer, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Edin Visca, Konyaspor karşısında adeta yıldızlaştı ve takımına galibiyeti getiren iki golü de kaydetti.

Konyaspor'un tek golünü ise 83. dakikada Sokol Cikalleshi kaydetti. Maçın son dakikalarında baskısını arttıran Konyaspor, istediği sonucu alamadı.

Bu sonuçla Trabzonspor, puanını 60'a çıkardı. Konyaspor ise 48 puanda kaldı. Böylelikle Trabzonspor, en yakın takipçisiyle puan farkını 12'ye çıkardı.

MAÇ SONUCU | Trabzonspor 2-1 Konyaspor

13' Edin Visca
67' Edin Visca
83' Cikalleshi

MAÇIN İLK YARISINDAN ÖNEMLİ ANLAR
10. dakikada Nwakaeme'nin aşırtma pasında, savunmanın arkasında Abdülkadir Ömür, topu kontrol edemeyince bordo-mavililer, bir fırsatı değerlendiremedi.

13. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Orta alandan aldığı top ile sol kanattan ilerleyen Cornelius'un pasında, ceza alanı içinde Visca, kontrol ederek meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

22. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı dışından yerden şutunda, kaleci Sehic, sol direk köşesinden yatarak topu kornere çeldi.

23. dakikada Visca'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Cornelius'un kafa vuruşunda, top yan direğe çarparak auta çıktı.

27. dakikada Bytyqi'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Rahmanovic'in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

30. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı dışı sol tarafından kullandığı serbest atışta, top üst direğe çarparak auta gitti.

43. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı sol çaprazından şutunda, kaleci Sehic, iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.