Mustafa Kapı Ali Akman Ömer Faruk Beyaz şimdi de Bartuğ Elmaz! Türkiye yetiştiriyor Avrupa kapıyor

Türk futbolunda son dönemin en yetenekli gençleri arasında gösterilen Mustafa Kapı, Ali Akman ve Ömer Faruk Beyaz'dan sonra Galatasaraylı Bartuğ Elmaz'ın da kulübüne bonservis kazandırmadan Avrupa'ya transfer olması Türk kulüplerinin altyapıdan yetiştirdiği yıldız adaylarını elinde tutma konusunda yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha ortaya çıkardı.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2022, 14:46 Güncelleme 31 Ocak 2022, 14:55
Mustafa Kapı Ali Akman Ömer Faruk Beyaz şimdi de Bartuğ Elmaz! Türkiye yetiştiriyor Avrupa kapıyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın en potansiyelli genç oyuncusu olarak gösterilen Bartuğ Elmaz'ın sezon sonu Sarı-Kırmızılı kulüple sona erecek olan sözleşmesini uzatmayıp, Fransız ekibi Marsilya'ya önümüzdeki sezondan geçerli olmak üzere imza atması Türk futbolundaki genç oyuncuların durumunun bir kez daha tartışmaya açılmasına sebep oldu.

Galatasaray'a bonservis bedeli kazandırmadan Marsilya'ya imza atan Bartuğ Elmaz ile birlikte son dönemde Türkiye'den yetişip Avrupa kulüplerine bedelsiz transfer olan gençlere bir yenisi daha eklendi.

Galatasaray'da 1.5 sene önce geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Mustafa Kapı, kulübüne bonservis kazandırmadan Fransa'nın Lille kulübüne giderken Kapı'dan sonra da Avrupa'ya bedelsiz göç aralıksız devam etti.

Kapı'nın ardından geçtiğimiz ocak ayında Fenerbahçe altyapısından yetişen ve Sarı-Lacivertli kulübün sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Ümit Milli Takım'ın yıldız ismi Ömer Faruk Beyaz da kulübüne bonservis kazandırmadan Almanya'nın Stuttgart takımına imza atmıştı.

Ömer Faruk'un yanı sıra Bursaspor altyapısından yetişen Ali Akman da Avrupa'ya bedelsiz gitmeyi tercih etmiş ve sözleşmesinin bitimine 5 ay kala bir başka Alman kulübü Eintracht Frankfurt'a transfer olmuştu.

Bartuğ Elmaz'ın da Mustafa Kapı, Ömer Faruk Beyaz ve Ali Akman gibi yetiştiği kulüplere para kazandırmadan Avrupa'ya transfer olması hem kulüplerin oyunculara yaklaşımının tartışılmasına sebep olurken, bir yandan da gençlerin menajerler tarafından yönlendirildiği şeklinde yorumlanıyor.

Kulüplerimiz, uzun yıllar emek verdiği ve yıldız adayı haline getirdiği gençlerin Avrupa'ya bedelsiz transfer olması ile önemli bir bonservis geliri kaybediyor.

Türkiye'den Avrupa'ya bedava transfer olan futbolculardan Mustafa Kapı, kısa bir süre önce Adana Demirspor'a kiralanırken, Ömer Faruk Beyaz kulübü Stuttgart'ta yeteri kadar süre almakta zorlanıyor. Ali Akman da kiralık olarak Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyiyor.