Acil koduyla kaleci arayan Galatasaray, Dortmund'un İsviçreli eldivenine kancayı attı! Hedef Roman Bürki

Sürpriz bir hamle yapan yönetim, Dortmund’ta yedek kalan Roman Bürki’yi kiralamak için atağa kalktı. Başkan Elmas, “Bürki ile anlaştık. Dortmund’la görüştüğümüz bazı detaylar var” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2022 Güncelleme 29 Ocak 2022, 07:00
Acil koduyla kaleci arayan Galatasaray, Dortmund’un İsviçreli eldivenine kancayı attı! Hedef Roman Bürki

İÇİNDEKİLER

Kalede çok büyük bir kriz yaşayan ve bu bölgeye acil takviye yapmak isteyen Galatasaray'da flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Borussia Dortmund formasını giyen Roman Bürki'ye kanca attı.



ELMAS İLK KEZ AÇIKLADI
Bu sezon formayı Kobel'e kaptıran ve ikinci kaleci durumuna düşen İsviçreli eldiven için kiralama teklifi yapan yönetim pazarlıklarını sürdürüyor. Başkan Burak Elmas, Bürki transferinde oyuncu tarafıyla anlaştıklarını ancak Dortmud ile görüştükleri bazı detayların olduğunu söyledi. Alman basını görüşmelerin olumlu bir şekilde sürdüğünü ancak şu anda herhangi bir anlaşma olmadığını duyurdu. 2015 yılında 3.5 milyon Euro karşılığında Freiburg'dan Dortmund'a transfer olan 31 yaşındaki Bürki, Sarı-Siyahlı takımda 232 maçta görev yaptı. Tecrübeli kaleci bu karşılaşmalarda 276 gol görürken, 83 karşılaşmada kalesini kapattı. Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Bürki transferinin perde arkasında Luis Campos var... Başkan Burak Elmas'ın danışmanı olarak çalışmayı kabul eden Campos'un verdiği raporda, "Bu takıma uluslararası düzeyde bir kaleci lazım" dediği öğrenildi.



CAMPOS İŞ BAŞINDA!
Campos'un Sinan Bolat'ı bu nedenle veto ettiği ve Bürki'yi önerdiği belirlendi. Yine Dortmund ve İsviçreli kalecinin menajeriyle yapılan görüşmeleri de Campos'un yürüttüğü gelen bilgiler arasında.



BU SEZON FORMA GİYEMEDİ
Formayı Kobel'e kaptıran Bürki bu sezon hiçbir maçta forma giyemedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN