İngilizler duyurdu: Euro 2028'de en ciddi rakip Türkiye

İngiliz yayın organı The Times, 2028 Avrupa Şampiyonası için İngiltere-İrlanda ortaklığının ve Türkiye'nin aday olacağını duyurdu. Haberde Türkiye'nin İngiltere-İrlanda ortaklığına karşı en ciddi aday olduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2022, 12:14 Güncelleme 06 Ocak 2022, 12:16
İngilizler duyurdu: Euro 2028’de en ciddi rakip Türkiye

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin en ciddi yayın organlarından The Times çok flaş bir iddiayı gündeme taşıdı. The Times, İngiltere ve İrlanda'nın Euro 2028'i ortak düzenlemek için UEFA'ya başvuru hazırlığında olduğunu yazdı. Habere göre Euro 2028 yolunda İngiltere-İrlanda ortaklığının en ciddi rakibi Türkiye olacak.



The Times, Türkiye'nin de organizasyonun ev sahipliğine talip olmaya hazırlandığını duyurdu. Rusya'nın da benzer bir hazırlık içinde olduğu ancak Türkiye'nin çok daha ciddi bir rakip olacağı vurgulandı.



İngiltere ve İrlanda'nın daha önce 2030 Dünya Kupası adaylığı için hazırlandığı ancak son yapılan değerlendirmenin ardından karar değiştirildiği belirtildi.



UEFA'dan yapılan açıklamaya göre ülkelerin adaylık başvuru dosyalarını en geç Mart ayına kadar UEFA'ya göndermeleri gerekiyor. Ev sahibi ülke veya ülkelerin kim olacağı ise Eylül 2023'te açıklanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN