Son dakika! Beşiktaş - Göztepe geriden gelerek yendi! Kara Kartal kötü gidişatı durdurdu

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş, sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın'ın ayrılığı sonrası takımın başında 3 maça çıkan teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde 7 puan topladı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Cyle Larin ve Rachid Ghezzal kaydetti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli ile ilgili kararını açıkladı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 23 Aralık 2021, 19:31 Güncelleme 23 Aralık 2021, 23:37
Son dakika! Beşiktaş - Göztepe geriden gelerek yendi! Kara Kartal kötü gidişatı durdurdu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş, Göztepe'yi konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi ekip, 2-1 kazandı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 31'de Cyle Larin ve 60'ta Rachid Ghezzal kaydetti. Göztepe'nin tek golünü ise 3'te Cherif Ndiaye attı. Beşiktaş'ta Valentin Rosier, 81'de ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın'ın ayrılığı sonrası takımın başında 3 maça çıkan teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde 7 puan topladı.

Bu sonuçla Beşiktaş 28 puana yükseldi. Ligde kalma yarışı veren ve üst üste 3. mağlubiyetini alan Göztepe ise 14 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL! 3. dakikada Oğuzhan'ın hatalı pasında topu alan Soner, meşin yuvarlağı Ndiaye'ye bıraktı. Bu oyuncu ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu: 0-1.

GOL! 31. dakikada Josef'in sağdan ortasında topla buluşan Oğuzhan, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Larin'e bıraktı. Larin ceza alanı içinde sol çaprazdan plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

35. dakikada Tjanic'in sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Halil'in kontrol etmeye çalıştığı top daha sonra taca çıktı.

39. dakikada Ndiaye'nin pasında topla buluşan Kerim Alıcı ceza alanı içinde Montero'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

41. dakikada penaltı atışını kullanan Soner'in vuruşunda, kaleci Ersin meşin yuvarlağı çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

48' Göztepe atağında Tjanic'in şutuna, Pjanic ayak koydu.

GOL! 60' Beşiktaş, Ghezzal'ın harika golüyle 2-1 öne geçti.

64. dakikada Larin'in pasıyla topla buluşan Batshuayi'nin sol çaprazdan sert şutunda, kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

72. dakikada Batshuayi'nin pasında topla buluşan Pjanic'in sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

77. dakikada Beşiktaş'ın rakip ceza alanı önünde kazandığı serbest atışı kullanan Ghezzal'in vuruşunda, top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü.

84. dakikada Ndiaye'nin ceza alanı içinde dönerek vuruşunda, kaleci Ersin son anda yatarak topu kontrol etti.

90. dakikada Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Arslanagic'in kafa vuruşunda, top üstten az farkla auta gitti.

90+3. dakikada Tjanic'in ceza alanı içinde şutunda, top az farkla yandan auta çıktı. Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.

ÖNDER KARAVELİ'DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe ile oynadığı karşılaşmaya Fenerbahçe mücadelesine göre iki farklı isimle çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik sorumlusu Önder Karaveli, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta sakatlanan Necip Uysal'ın yerine stoperde Francisco Montero'ya görev verdi.

Karaveli, Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynattığı Can Bozdoğan'ı Göztepe karşısında yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı takımda orta sahada son maçlarda iyi performans gösteren Oğuzhan Özyakup ilk 11'de oynadı.

OĞUZHAN ÖZYAKUP 12 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın tecrübeli ismi Oğuzhan Özyakup 12 maç sonra ilk 11'de şans buldu. Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile 15 Ekim'de oynadığı karşılaşmada ilk 11'de oynayan Oğuzhan, sonrasında ligde ve Avrupa'da şans bulmakta zorlandı.

Medipol Başakşehir maçından sonra ligdeki 6 karşılaşmada kadroda olmasına rağmen süre alamayan Oğuzhan, Önder Karaveli'nin görev yaptığı Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında ise sonradan oyuna dahil oldu.

Oğuzhan, Medipol Başakşehir maçından sonra Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçta da yedek kulübesinde kaldı. Tecrübeli oyuncu deplasmandaki Sporting Lizbon karşılaşmasında ise yedeklerden oyuna girme şansı yakaladı.

MONTERO LİGDE 6 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Göztepe karşısında Domagoj Vida ile stoperde görev alan Montero, ligde 6 maç sonra aynı şansı buldu. Ligin 11. haftasında Atakaş Hatayspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de oynayan Montero, Giresunspor mücadelesinde ise sonradan oyuna dahil oldu.

Kasımpaşa maçında kadroda yer alamayan Montero, ligde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında ise yedekler arasında kaldı. Beşiktaş'ta Can Bozdoğan'ın yanı sıra Emre Bilgin, Salih Uçan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Welinton, Kenan Karaman, Serdar Saatçı, Güven Yalçın ve Umut Meraş yedekler arasında yer aldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Son 2 maçta 4 puan toplayan Beşiktaş'ın Göztepe ile oynadığı maçta tribünler boş kaldı. Yukatel Kayserispor maçında stadı tamamen dolduran siyah-beyazlılar, soğuk havada oynanan Göztepe maçına biletler yüzde 50 indirimli olmasına rağmen ilgi göstermedi. Siyah-beyazlı oyuncular bugün vefat eden kulüp personeli Abdulvahap Öksüz için sahaya siyah bantla çıktı.

ÇEBİ MAÇ SONUNDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli ile ilgili kararını açıkladı.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şöyle:

"Hakem konuşmaktan çok mu keyif alıyoruz? Eski hakemlerin artık bu camiadan gitmesi gerek. Artık vedalaşsınlar. Bizi kendimize bıraksınlar. Bütün takımlar, mücadele edelim. Kim şampiyon olacaksa olsun, kim ligde kalacaksa kalsın. Hakemlerin yanlış kararı olmadan.

"Fırat Aydınus'un yaptığı yanlış, giden puanlar, bugün gitmek üzere olan 1 puan..."

ÖNDER KARAVELİ İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Sergen hocamız giderken biz çok üzüldük. Ama Önder hocam böyle devam ederse arkasında durmamız lazım. Sadece sezon sonu değil inşallah uzun süreli olur. Asil bir duruşu var. Allah eksikliğini vermesin. Her şey iyi gidiyorsa, başarılıysak, devam etsin senelerce.

Şu anda Önder hoca takımı çok iyi idare ediyor. Tercihlerimizden biri kim olur, onu şu anda tartışmak istemiyorum. Şans hocamızın. Önce Önder hocamıza imkan tanımamız gerekiyor. Onun yolu açık olsun.

Önder hoca Süper Kupa maçında da takımın başında olacak. Sonrasında da takımın başında olabilir. Önder hocayı beğeniyorum ve projelerime uyan bir hoca. Şans onun elinde.

Şampiyon olma ihtimalini zayıf görüyorlar ama ben hala çok ümitliyim. Stadyum bugün çok azdı, o olmadı. Sebebi de şu: Fenerbahçe maçında tribünlerin yaptığı hakaretlere verilen cezayla, Beşiktaş arasında hakkaniyetsizlik var."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN