Galatasaray Başakşehir maçı sonrası Necati Ateş'ten olay Zorbay Küçük açıklaması: 'Lan ve yalancı' dedi

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray yardımcı antrönörü Necati Ateş'ten maç sonu hakem Zorbay Küçük hakkında olay açıklamalar geldi. Necati Ateş, "Hem 4. hakem, hem Zorbay Küçük! Gidin lan demiş! Kart verirsin. Sen lan diyemezsin! Galatasaray'ın oyuncusuna lan diyemezsin! Yalancı' diyemezsin" dedi.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2021, 22:12 Güncelleme 19 Aralık 2021, 02:01
Galatasaray Başakşehir maçı sonrası Necati Ateş’ten olay Zorbay Küçük açıklaması: ’Lan ve yalancı’ dedi

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray yardımcı antrönörü Necati Ateş'ten maç sonu hakem Zorbay Küçük hakkında olay açıklamalar geldi.

Necati Ateş, "Hem 4. hakem, hem Zorbay Küçük! Gidin lan demiş! Kart verirsin. Sen lan diyemezsin! Galatasaray'ın oyuncusuna lan diyemezsin! Yalancı' diyemezsin" dedi.

Necati Ateş şunları söyledi:

"Rakipten daha çok pozisyona girdik. Pas yaptık. Şut attık. Her maçımız hemen hemen böyle. Oyun gücümüz çok iyi. Skoru arttıramadığımız için çoğu maç beraberliğe üzülüyoruz. İkinci yarı özellikle oyunu sürklase ettik ama golü atamadık.

"SEN GALATASARAY'IN OYUNCUSUNA LAN DİYEMEZSİN"
Hem 4. hakem, hem Zorbay! Gidin lan demiş! Kart verirsin. Sen lan diyemezsin! Galatasaray'ın oyuncusuna lan diyemezsin! Arkasında nasıl bir güç varsa bu kadar rahat konuşabiliyor.

Demek ki arkasında nasıl bir güç varsa, bu kadar rahat konuşabiliyor. Bir gün sarı kartı da gösteririz diyor. Oyuncu, bir pozisyondan çıkmıştır, nabzı 220'ye çıkmıştır, bu kelimeleri kullanabilir.

Hepimiz yaptık. Oyuncuma neden böyle bir şey söyledin dediğimde… Senin oyuncun yalancı dedi. Sen, Galatasaray oyuncusuna yalancı diyemezsin."

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA
Hakem Zorbay Küçük'ün sarı-kırmızılı futbolculara "lan" dediğini belirten Galatasaray, maçın ardından sosyal medyadan sert bir açıklama yayınladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray aleyhine yapılan hakem hatalarının haftalardır süregelmesi, bunların tesadüf olmadığını sadece Galatasaraylılara değil Türkiye spor kamuoyuna da düşündürmektedir."

"Nitekim, bu yöndeki görüşler eski MHK başkanları, hatta rakip takımların taraftarı olduğu bilinen spor yorumcuları tarafından dahi dile getirilmiştir."

"Zorbay Küçük'ün milli formayı terleten; bu sene Avrupa kupalarında büyük başarı elde edip Türk futbolunun seyrini değiştiren kıymetli futbolcularımıza yönelik hakaretamiz ifadeleri bardağı taşıran son damla olmuştur."

"Bugün, saha içinde ve dışında, hakem hatasının ötesinde bir skandal yaşanmıştır. Tarafsız olması gerekirken sporcularımıza hakaret eden, spor ahlakından nasibini almamış bu kişinin, Türk futbolunda görev alması kabul edilemez."

"Galatasaray'a yapılanlar Türkiye Süper Ligi'ni trajikomik bir müsamereye dönüştürmekte, takımların performanslarını sorgulayarak oyunu güzelleştirmelerini önlemekte ve önde koşar görünenlerin de bu performansına gölge düşürmektedir."