Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı öncesi Fatih Terim'den TFF'ye flaş gönderme

SON DAKİKA GALATASARAY HABERLERİ | UEFA Avrupa Ligi'nde grubunda lider bulunan Galatasaray'da yarın oynanacak Lokomotiv Moskova maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim ve Brezilyalı stoper Marcao açıklamalarda bulundu. Terim, son dönemde artan formuyla dikkat çeken Marcao'ya övgülerde bulunurken, "Brezilya Milli Takımı'nda oynayabilir" yorumunda bulundu. Galatasaray'ın TFF'ye yaptığı kapasite başvurusunun reddedilmesiyle ilgili de konuşan Terim, "Demek ki Federasyonumuzun 5 gün için bir bildiği var." dedi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 16:28 Güncelleme 03 Kasım 2021, 18:53
Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı öncesi Fatih Terim’den TFF’ye flaş gönderme

İÇİNDEKİLER

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde 4. maçında Lokomotiv Moskova ile NEF Stadı'nda karşılaşacak. İlk 3 maçında 2 galibiyet ve bir beraberlik alan Aslan, grupta lider konumda bulunuyor. Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçını kazanması Lazio'nun da Marsilya'yı yenmesi halinde turu garantileyecek.

Galatasaray Lokomotiv Moskova maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim ve futbolculardan Marcao basının karşısına geçti.

TERİM VE MARCAO'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR
Fatih Terim: Muhakkak ki hayaller olmadan hiçbir şey olmaz. Gruptan çıkarsak çok şey söyleyebiliriz. Şu an iyi gidiyoruz. Gruptan çıkarsak bazı şeyleri de hayal edebiliriz. Çok zorlu bir grup. Lokomotiv, Marsilya, Lazio... Şampiyonlar Ligi grubu çektik. Buradan lider çıkarsak direkt son 16'ya gidiyoruz. İnşallah çıkarsak karşılaşacağımız rakipler de grupta oynadıklarımıza denk olacaktır.

"MAÇ KOLAY GEÇMEYECEK"
Özellikle teknik direktörleri Marcus geldikten sonra yukarıya doğru bir ivme kazandı Lokomotiv. 4 maçta yalnızca bize yenildiler. Bu da iyi yere doğru gittiklerin önemli göstergesi. Marcus göreve geldikten sonra bir mağlubiyetleri var o da bize. Bu maçın kolay geçeceğini beklemiyoruz. 1 puanları var ama matematiksel olarak iddiaları sürüyor. Orada oynadığımız maç planladığımız şekilde gitti. O gecenin en güzel golünü attık belki de. Bu gruptan birinci çıkmamız için stratejik bir önem taşıyor Lokomotiv maçı. Bizden sonra Marsilya Lazio maçı oynanacak. Kazanırsak 10 puan yapıyoruz. Oradan hangi sonuç çıkarsa bizim kazanmamız halinde bize avantaj sağlayacak. Grup 2.'sinin Şampiyonlar Ligi'nden gelen rakiple oynayacağını düşünürsek, birinci çıkmanın avantajı çok büyük. Lokomotiv yetenekli ayaklara sahip. Topun kendisinde kalmasını seven ve pasa dayalı oyun oynayan bir takım. İyi tespit ettik rakibimizi. Bu maç ilk maça göre daha zor geçecek. Buna göre çalışmalarımızı yaptık. Ona göre de oynayacağız.



Makasın açıldığını daha önce söylemiştim ama makas sadece skorlarla ilgili değil. Ekonomik güç, idari mekanizma, teknik davranış birçok sebebi vardı bunun. Bir örnek vereyim; Brighton takımı 11 milyon Euro'ya oyuncu alıyor. Sonra diyor ki sizde kalsın ben sezon sonu alırım. Daha yukarılara çıkmıyorum. Başka kulüpleri örnek vermiyorum. İşin ekonomik yönü bu. Bizim şu ortaya koyduğumuz transfer stratejisi inşallah devam edecek. Koyduğumuz plan proje bizi hem idari hem teknik hem de sportif olarak bizi bir yere götürecek.

YİNE ŞAMPİYON OLABİLİRİZ
Arkadaşlarım bana Crystal Palace'ın altyapı tesislerini gösterdi. Dedim ki; altyapısı böyleyse A takımı nasıldır acaba? 2000'de de aslında makas vardı. Her zaman da olmaya devam edecek ama biz Avrupa Şampiyonu olduk 2000'de. Yine şampiyon olabiliriz ama makası da kapatmak lazım.



SCOUT EKİBİMİZLE BERABER HAZIRIZ
Şu andaki durum bile Avrupa nazarında, oynadığımız futbol ve gol yemeden liderliği konuşulduğuna göre, Galatasaray belki de son yıllarda Avrupa'da ilk defa bir maça favori çıkıyor. Onun için duramayız. Ocak ayı için başkanımızla da konuştuk bazı planlarımız var. Tüm scout grubumuzla da hazırız. Herkes değişime hazır olmalıdır. Bu sadece almakla değil, verme-alma durumuyla alakalı. Gençlerimizin her geçen gün tecrübelendiğini varsayarsak, gelenlerle beraber hiç uyum sorunu çekmeyeceğimize inanıyorum.

YASAKLARLA BİR YERE VARAMAYIZ
Ben Türkiye Futbol Direktörü olduğum dönem yabancı kuralını takımalara anlatırken, büyük para alan futbolcuların dışarıda oynama zorunluluğu doğuracağını anlattım. Kuralın yerli kuralı olduğunu bir türlü anlatamadım. Bu bir bakış açısı. Yasaklarla hiçbir yere varamayız.

Sattığın kadar almanın ne kadar zor olduğunu gelin bana sorun. Cezamız yeni bitti. Ben yabancı futbolculardan dolayı yerliler yetişmiyor anlayışına inanmadım. Bundan en büyük zararı görecek olan da bendim. Ama biz EURO 2016'ya gittik. Bakıyoruz, Dünya Şampiyonu Fransa, Avrupa Şampiyonu Fransa, İspanya, Almanya... Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Ben hayatım boyunca Türk futbolcularla birlikte başarılar kazanmış biri olarak bunu göze alabilir miydim? Bu kuraldan dolayı Anadolu takımları hepimize kafa tutmuyor mu? Daha zevkli değil mi lig? Bizi de başkalarını da her yerde yeniyorlar ucuza buldukları oyuncularla.

Avrupa Şampiyonu olduğumuz zaman karşımızdakiler tamamen yabancılarla oynarken biz 4+2 ile oynadık. Yine de ağzımızı açmadık. Böyle kararları alırken konsersiyum kurmak gerekir. Biz hiçbir zaman şikayet etmedik.



SACHA BOEY BİR SÜRE DAHA OLMAYACAK
Sacha Boey, yaşadığı kas sakatlığından dolayı Marsilya maçına kadar oynayamamıştı. Marsilya maçında ağrısı oduğunu söyledi yeniden, hiç riske girmeden aldık oyundan. Moskova maçından evvel bir ihtimal Beşiktaş maçında bizimle olabilir diyorduk. Performans ekibimizle beraber son testlerine girdi. Oyuncuların bu tarz sakatlıkların ardından vücut hızlarını iyi tespit etmek lazım. Sacha o hızlara çıkınca yeniden bir ağrı hissetti. Maalesef bir süre daha aramızda olamayacak. Genç bir oyuncu. Kendisinden beklentimiz de büyük. Sezonu en erken biz açtık. En az kas sakatlığı yaşayan da biziz.

Hücumda yaptığım tercihleri skora göre rakibe göre yapıyorum. Her oyuncumuzdan yararlanıyoruz. İstikrar açısından sıkıntı yaşamıyoruz.

TFF'YE FLAŞ GÖNDERME
Biz Galatasaray olarak pandemi süreci başladığından itibaren açıkçası tüm mevzuatlara uyduk. Rakiplerimizin stada 3'er 4'er bin kişi aldığı durumlarda dahil biz stadımıza seyirci almadık. Yüzde yüz kapasiteye demek ki 9'unda geçilebiliyor ama 4'ünde geçilemiyor. Demek ki Federasyonumuzun 5 gün için bir bildiği var.



"HALİL DE DIAGNE VE MOHAMED GİBİ GOL ATACAKTIR"
Hücumda yaptığım tercihleri skora göre rakibe göre yapıyorum. Her oyuncumuzdan yararlanıyoruz. İstikrar açısından sıkıntı yaşamıyoruz.

Çok pozisyona girip az atıyoruz. Genel olarak benim takımlarıma baktığınızda, en çok gol pozisyonuna giren ve gol atan listesinde üsttedir. 8-10 tane de gol kralı çıkarmışızdır. Benim için mühim olan pozisyona girebilmektir. Nasıl olsa atarız diye düşünüyorum. Çeşitli futbolcular gol olunca daha mutlu olurum. Bir sezon kalecimiz dahil tüm futbolcularımız gol atmıştı, 21 isim.

Antrenmanlarda gol vuruşu çalışıyoruz. Mostafa da Diagne de gole yakın oyuncu. İleride umuyorum Halil de bu tarz olacak. Halil bizi daha çok oynatan bir oyuncumuz. Diğerleri de Halil gibi olmasa da gol atan oyuncular.

BEŞİKTAŞ'IN AÇIKLAMASINA İLİŞKİN...
Ben Gaziantep maçından sonra açıklamamı yapmıştım. Rakiplerinin kaybettiği haftada kazanan bir Galatasaray var, Avrupa'da gol yemeyen bir Galatasaray var, genç kadrosu ve oynadığı futbolla Avrupa'da adından söz ettiren Galatasaray var, ilk defa Avrupa maçına favori çıkan bir Galatasaray var. Müsaade ederseniz ben sadece bunları konuşmak ve sahaya odaklanmak istiyorum. Beni maruz görün.



MARCAO'DAN AÇIKLAMALAR

Galatasaray'ın Brezilyalı stoperi Marcao, "İyi defans yaptığımız zaman, rakibimize fazla şans vermediğimiz zaman, mutlaka golü bulacağımızı düşünüyorum" dedi. UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 4'üncü haftasında yarın Lokomotiv Moskova'yı konuk edecek olan Galatasaray'da Brezilyalı savunmacı Marcao, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİM
Takım olarak hem fiziksel, hem de psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiklerini belirten Marcao, "Avrupa maçları daha çok yardımcı oldu. Zor bir dönem geçirdik hem fiziksel hem de psikolojik. Bu dönemde başta Fatih hocam olmak üzere tüm hocalarım ve takım arkadaşlarım, hepsi benim yanımdaydı, beni iyi hazırladılar. Bu da Avrupa maçlarındaki performansıma yansıdı. Bu maçların olması benim için çok iyi oldu" diye konuştu.

"FATİH HOCAMIZ BİZİM LİDERİMİZ"
Ligde ve Avrupa'da maç maç ilerlediklerini ve her maçın da kendileri için final niteliğinde olduğunu ifade eden 25 yaşındaki futbolcu, "Çok uzun vadeli konuşmak anlamsız, maç maç bakıyoruz, her maç bizim için bir final. Bu zamana kadar iyi performans gösterdik. Burada Fatih hocamıza bir parantez açmamız gerekiyor. Fatih hocamız, bizim liderimiz. Tüm maçlara bizi çok iyi hazırlıyor. Avrupa maçlarında da öyle tabii ki. Olumlu, olumsuz tüm senaryoları bize anlattığı için maçlarda da şu ana kadar bunun meyvelerini yedik. Genç bir takımız. Fatih hocamızın önderliğinde, onun direktifleriyle beraber bu tip başarıları elde ediyoruz. Umarım bundan sonra iyi bir şekilde devam ederiz" şeklinde konuştu.

PORTEKİZ MİLLİ TAKIMI HABERLERİ DOĞRU DEĞİL
Portekiz Milli Takımı'nda oynayacağı iddiaları hakkında da konuşan Marcao, "Portekiz pasaportunu almanız için orada 5 seneyi tamamlamanız gerekiyor. Bu haberler doğru değil" ifadelerini kullandı.



"KÖTÜ ŞEYLERDEN ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARTABİLİYORSUNUZ"
GZT Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı hareket sonrası aldığı 8 maçlık ceza ile ilgili yöneltilen soru üzerine de Marcao, "Bazen kötü olaylardan iyi şeyler çıkartabiliyorsunuz. Ben de böyle değerlendirdim. Belli bir dönem takımdan uzak kalmam benim avantajıma oldu. Bana çok yardımcı oldu. Bazen kötü şeylerden de önemli dersler çıkartılabiliyor. Belki de bu dönem benim için hayırlı oldu diyebilirim" dedi.

"TELAFİSİ OLMAYAN BİR MAÇ"
Yarın oynanacak maçla ilgili de Marcao, şu açıklamayı yaptı; "Yarın yapmamız gereken, bundan öncekilerle aynı. Avrupa Ligi oynuyorsunuz, telafisi olmayan maçlar. Türkiye'de bir şekilde telafi edebilirsiniz ama Avrupa'da telafisi olmuyor. Hocamız bizi her zamanki gibi iyi hazırladı. Sahada rakibine yakın oynayan, kompakt oynayan bir Galatasaray olacak. Ofansif olarak da gole giden arkadaşlarımız var. Biz iyi defans yaptığımız zaman, rakibimize fazla şans vermediğimiz zaman, mutlaka golü bulacağımızı düşünüyorum."

FUTBOLUN DİLİ ORTAK
Sarı-kırmızılı futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı; "Futbolun bir dili olduğunu düşünmüyorum. Dili ortak. Çok fazla farklı diller yok. Sol bekimiz İspanyolca konuşuyor, Muslera da konuşuyor, ben de anlıyorum. Nelsson ile İngilizce olarak anlaşabiliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Bence futbolun bir dili yok."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN