Galatasaray'da affedilen Marcao antrenmana çıktı

Galatasaray'da sezonun ilk maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu ile kavga eden ve ardından kadro dışı bırakılan Marcao affedildi. Brezilyalı yıldız bugün takımla antrenmana çıktı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2021, 17:23 Güncelleme 03 Eylül 2021, 17:23
Galatasaray’da affedilen Marcao antrenmana çıktı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da Giresun deplasmanında takım arkadaşı Kerem'e fiziksel şiddet uygulayan ve kadro dışı kalan Marcao affedildi.

PFDK tarafından 8 maç ceza verilen ve kulüp tarafından son olarak 150 bin euro ceza verilen Brezilyalı stoper yaklaşık 3 haftadır da alınan kararla çalışmalarını tek başına sürdürüyordu. Sarı-kırmızılıların çalışmasına bazı kulüplerle görüşen ve izinli olan Emre Akbaba ise katılmadı.

Emre Akbaba ve Oğulcan Çağlayan ise UEFA'ya bildirilen listede yer almadı.

Galatasaray yaptığı açıklama şu şekilde;
'Galatasaray Futbol A Takımı, 2021-2022 Sezonu UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında oynayacağı müsabakalar öncesi 25 (4+4+17) oyuncudan oluşan A Listesi'ni UEFA'ya bildirdi.

UEFA'nın kadro kuralları gereği; altyapı eğitimini Türkiye'de alan oyuncular için belirlenen kontenjan Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç ve Barış Alper Yılmaz'dan yana kullanıldı.

Altyapı eğitimini Galatasaray'da alan ve 15-21 yaş arasında en az üç yıl kulübümüz bünyesinde bulunan oyuncu kontenjanı için ise İsmail Çipe, Berk Balaban, Atalay Babacan ve Arda Turan'ın isimleri UEFA'ya bildirildi.

Süper Lig'de yabancı kontenjanında olan Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Patrick van Aanholt, Ryan Babel, Mostafa Mohamed, Olimpiu Moruţan, Victor Nelsson, Christian Luyindama, Alexandru Cicâldău, Marcão Teixeira, Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne ve Sacha Boey'in yanı sıra altyapı eğitimlerini Türkiye dışında alan Alpaslan Öztürk, Ömer Bayram, Berkan Kutlu ve Halil Dervişoğlu da UEFA'nın belirlediği "serbest oyuncu" statüsü ile A Listesi'nde kendilerine yer buldu.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi A Listesi'nde bulunan oyuncularının isim listesi şu şekilde:
1 Fernando Muslera 27. Christian Luyindama
2. DeAndre Yedlin 30. Atalay Babacan
4. Taylan Antalyalı 33. Alexandru Cicâldău
5. Alpaslan Öztürk 45. Marcão Teixeira
6. Patrick van Aanholt 53. Barış Alper Yılmaz
7. Kerem Aktürkoğlu 54. Emre Kılınç
8. Ryan Babel 66. Arda Turan
11. Mostafa Mohamed 67. Halil Dervişoğlu
13. İsmail Çipe 89. Sofiane Feghouli
19. Ömer Bayram 90. Mbaye Diagne
21. Olimpiu Moruţan 93. Sacha Boey
22. Berkan Kutlu 98. Berk Balaban
25. Victor Nelsson

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN