Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Madalyamı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 69 kiloda Çinli rakibi Gu Hong'u yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Sürmeneli, 69 kiloda altın madalyayı kazanırken Çinli rakibine indirdiği aparkat ve kroşeler akıllara kazındı. Tarihi zafer sonrası açıklamalarda bulunan olimpiyat şampiyonu boksörümüz, "Cumhurbaşkanımızla görüştüm biraz önce. Ona 2013 senesinde bir söz vermiştim, 'Altın madalya alıp size hediye edeceğim' demiştim. Madalyamı ona hediye ediyorum." dedi.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2021, 11:37 Güncelleme 07 Ağustos 2021, 13:19
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Madalyamı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum

İÇİNDEKİLER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, madalyasını düzenlenen törenle aldı. Kokugikan Arena'da yapılan törende, 69 kiloda altın madalya elde eden Busenaz, İstiklal Marşı'nı Tokyo'da dinletti.

Altın madalyasını alan Busenaz, İstiklal Marşı'nı söylerken göz yaşlarına hakim olamadı.

Bu kategoride gümüş madalyayı Çinli sporcu Hong Gu, bronz madalyaları ise Hindistan'dan Lovlina Borgohain ile ABD'den Oshae Jones kazandı.

TÜRK BOKS TARİHİNDE İLK
Busenaz Sürmeneli, elde ettiği altın madalyayla Türk spor tarihine geçti. Daha önceki olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalya alabilen Türk boksu, Tokyo 2020'de ilk kez altın madalyaya uzandı.

Türkiye'nin kadınlarda kota aldığı ilk olimpiyatta Busenaz Sürmeneli ile gelen altın madalya, boksta alınan en büyük başarı olarak tarihe geçti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli'yi telefonla arayarak tebrik etti.




CUMHURBAŞKANIMIZA HEDİYE EDİYORUM
Sürmeneli ise tarihi zafer sonrası açıklamalarda bulundu. Sürmeneli, "Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm biraz önce. Ona 2013 senesinde bir söz vermiştim, 'Altın madalya alıp size hediye edeceğim' demiştim. Madalyamı ona hediye ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Sürmeneli, tarihi zafer sonrası şu açıklamaları şöyle;

İstiklal Marşımızı dinlerken çok duygulandım, boğazım düğümlendi. İnanılmaz mutluyum, çocukluk hayalim avuçlarımın içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm biraz önce. Ona 2013 senesinde bir söz vermiştim, 'Altın madalya alıp size hediye edeceğim' demiştim. Madalyamı ona hediye ediyorum.

Rahmetli dedem geçen yıl Haziran'da vefat etmişti. 'Kızım ben göremem, sen git altını al' demişti. Onun bunu gördüğünü biliyorum. İnşallah 1-2 olimpiyat daha görmek istiyorum. Adımı altın harflerle tarihe yazmak istiyorum.


EMİNE ERDOĞAN, BUSENAZ SÜRMENELİ'Yİ TEBRİK ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'yi tebrik etti.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadın sporcularımız bizi gururlandırmaya devam ediyor. Kadın boksunda ilk olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli'yi ve gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu'nu tebrik ediyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN