Buse Naz Çakıroğlu maçı ne zaman, saat kaçta? Buse Naz Çakıroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın 12. gününde finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Boks dalında kadınlar 51 kiloda yarı final maçında rakibini saf dışı bırakarak finale yükselen ve bir ilke imza atan Buse Naz Çakıroğlu maçı ne zaman? 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale çıktı. Kokugikan Arena'da Buse Naz, Tayvan'dan Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı. Rakibini mağlup eden Buse Naz Çakıroğlu finale yükseldi!

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2021, 11:13 Güncelleme 04 Ağustos 2021, 11:13
Buse Naz Çakıroğlu maçı ne zaman, saat kaçta? Buse Naz Çakıroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Buse Naz Çakıroğlu final maçı ne zaman? Buse Naz Çakıroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? 2020 Tokyo Olimpiyatlarında finale çıkarak göğsümüzü kabartan milli gururumuz Buse Naz Çakıroğlu kimdir sorusuna arama motorlarında yanıt aranmaya başlandı. Tokyo 2020'de mücadele eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 51 kiloda Tayvanlı rakibi Huang Hsiao-Wen'i yenerek finale kaldı. Peki; Buse Naz Çakıroğlu final maçı ne zaman?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale çıktı.

Kokugikan Arena'da Buse Naz, Tayvan'dan Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı.

Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda finale çıkan Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu'nun 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boks branşında kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale yükseldi ve olimpiyat madalyasını garantiledi.



26 Mayıs 1996 doğumlu Buse Naz Çakıroğlu, Trabzon'da dünyaya geldi. Düzce Üniversitesi'nde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği eğitimi aldı. Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu. Çakıroğlu'nun boyu 164 cm ve 51 kiloda yarışıyor.

Buse Naz Çakıroğlu, sıkletinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi. Milli boksör 2019 yılında 31 ülkeden 200'den fazla sporcunun katıldığı Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın en iyi boksörü seçilmişti.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Buse Naz'ın altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te yapılacak.