Filenin Sultanları 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki dördüncü karşılaşmasında Arjantin ile mücadale etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Arjantin'i 3-0 yenerek, olimpiyatlarda ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2021, 09:03 Güncelleme 31 Temmuz 2021, 11:50
Filenin Sultanları 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finale yükseldi!

İÇİNDEKİLER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde A Milli Voleybol Takımı, B Grubu dördüncü maçında Arjantin'i 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Maça servis hatalarıyla başlayan milliler, file üstünde de etkisiz kaldı ve 5-2 geriye düştü. Zehra ve Hande ile bloktan sayılar bulan milli takım, 10-9 ile skoru lehine çevirmeyi bildi. Milliler, servisteki hatalarını düzeltemedi ve 17-16 geriye düştü. Eda ve Zehra ile sayılar bulan milli takım, seti 25-23 kazandı.

Ebrar'ın fileden uzak kalmasıyla rakip bloklarını aşmakta zorlanan milli takım ikinci setin başında 7-6 geriye düştü. Bu oyuncuyu file önüne çektikçe sayı bulan milliler, Hande ve Eda ile üstünlük kurmasını bildi ve 16-13 ile skoru lehine çevirdi. Zehra ve Ebrar'ı çaprazda iyi kullanan Türkiye, bu seti de 25-20 kazanarak 2-0 öne geçti.

A Milli Takım, 3. sete de 3-0 geride başlayan milli takım, çabuk toparlandı ve 7-6 üstünlük yakaladı. 15-14 geriye düştükten sonra çaprazda Eda ile sayı bulan Türkiye, seti 25-18 kazandı.

Olimpiyat tarihinde ilk kez Londra 2012'de mücadele eden Türkiye, Tokyo 2020'de Arjantin'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez oyunlarda çeyrek finale çıktı.

A Milli Takım, grubundaki son maçını 2 Ağustos Pazartesi günü Rusya Olimpiyat Komitesi ile yapacak.

BAKAN KASAPOĞLU YALNIZ BIRAKMADI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yardımcısı Hamza Yerlikaya da karşılaşmayı izledi.

Maçı ayakta izleyen Kasapoğlu ve Yerlikaya, karşılaşmanın ardından oyuncuları kutladı.


2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselmeyi garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, çok mutlu olduğunu söyledi.

Eda Erdem Dündar, Ariake Arena'da Arjantin'i 3-0 yenerek son 8 biletini aldıkları maçın ardından AA'ya açıklamalarda bulundu.

İyi bir karşılaşma oynadıklarını dile getiren milli voleybolcu, "Ülke voleybolu adına güzel işler yapıyoruz. Çeyrek finale çıktığımız için çok mutluyuz. İlk hedefimize ulaştık grupta ilk 4'e girerek. Artık adımızı yarı finale yazdırmak için mücadele edeceğiz. Bugün güzel bir maç oldu. Zaman zaman zorlandık servislerde. Kendimizi denemek istedik. Bu maçın kilit karşılaşmalardan olduğunu biliyoruz. Çok zor bir gruptayız. Favorilerin yenildiği bir grup. Bu önemli maçı kazandığımız için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

HABERLERİ GÖRDÜKTEN SONRA ÇOK ÜZÜLÜYORUZ
Türkiye'deki yangın felaketiyle ilgili de konuşan Eda Erdem Dündar, "Görüyoruz, izliyoruz, okuyoruz, inanamıyoruz. Türkiye bir cennet ülkesi. Neden böyle oluyor, biz de anlamıyoruz. Haberleri gördükten sonra çok üzülüyoruz. Başta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz Türk halkı olarak afetlerden ve felaketlerden birlik olarak çıkmayı başardık. Bu felaketten de en kısa sürede birlik beraberlik içinde çıkacağız." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN