Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta? Fransa Almanya maçı hangi kanalda?

Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? EURO 2020'nin merakla beklenen grup maçı Fransa Almanya hangi kanalda? EURO 2020'de, gruplardaki ilk maç heyecanı bu akşam oynanacak maçlarla sona erecek. F Grubu'nda mücadele eden Fransa ile Almanya'nın karşılaşması erken final olarak da nitelendiriliyor. İşte; Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Giriş Tarihi 15 Haziran 2021, 13:53 Güncelleme 15 Haziran 2021, 13:53
Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta? Fransa Almanya maçı hangi kanalda?

İÇİNDEKİLER

Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? EURO 2020'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Fransa Almanya maçı saat kaçta sorusunun yanıtı merak ediliyor. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen iki takımın mücadelesi nefes kesecek. G Grubu'ndaki mücadelede maçın sonucu merakla bekleniyor. Peki; Fransa Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

FRANSA ALMANYA MAÇI NE ZAMAN?

EURO 2020'deki önemli mücadele 15 Haziran 2021 Salı günü oynanacak. Saat 22:00'de başlayacak bu karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

MAÇLA İLGİLİ İSTATİSTİKLER

Avrupa Şampiyonası'nda 10'uncu kez mücadele etmeye hazırlanan Fransa, 1988'de gidemediği turnuvadan bu yana üst üste sekizinci kez bu kupada boy gösterecek. Turnuva tarihinde Fransa'dan (1984 & 2000) daha fazla şampiyon olan sadece iki ülke var: Almanya ve İspanya. 2014 Dünya Kupası'ndan itibaren oynadığı 19 büyük turnuva maçının 14'ünü kazanan Fransa, bu süreçte en fazla galibiyet alan takım konumunda. Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı ilk maçlarda tek yenilgi alan Fransa, bu mağlubiyeti turnuva tarihindeki ilk karşılaşmasında Yugoslavya'dan aldı. Almanya ise bu turnuva tarihinde çıktığı hiçbir ilk maçı kaybetmedi.

Avrupa Şampiyonası'na 13'üncü kez katılma hakkı kazanan ve bu turnuvadaki 50'inci maçına çıkmaya hazırlanan Almanya, iki alanda da rekorun sahibi. Panzerler, İspanya ile birlikte bu turnuvayı en fazla kazanan iki takımdan biri konumunda.

Antoine Griezmann'ın Fransa formasıyla en fazla gol attığı rakibi Almanya. Griezmann son iki büyük turnuvada en fazla gole katkı sağlayan Avrupalı oyuncu konumunda. Didier Deschamps bu turnuvaya Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nı hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kazanan ilk isim olmak için geliyor. Fransa'nın başına Temmuz 2012'de geçen Deschamps, Joachim Löw'ün ardından en uzun süre görevinde kalan çalıştırıcı konumunda.

Büyük turnuvalar tarihinde Manuel Neuer'den daha fazla maça çıkan sadece iki Avrupalı kaleci var: Iker Casillas ve Gianluigi Buffon. Avrupa Şampiyonası tarihinde en fazla maçta görev yapan teknik direktör olan Joachim Löw, bu karşılaşmada Almanya'yı 18'inci kez çalıştıracak. Löw daha önce Almanya'nın başında katıldığı altı turnuvanın beşinde en az yarı final oynadı ve sadece 2018 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamadı.