2021 Şampiyonlar Ligi finali nerede yapılacak? Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi olacak?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final maçları tamamlanırken, finalin nerede olacağı ve seyircili olup olmayacağı merak edilmeye başladnı. 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da yapılacağı daha önce açıklanmıştı. Tarihi finali yerinde takip etmek isteyen futbol severler, Şampiyonlar Ligi finali nerede yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi olacak? İşte yanıtı!

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2021, 00:26 Güncelleme 05 Mayıs 2021, 00:26
2021 Şampiyonlar Ligi finali nerede yapılacak? Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi olacak?

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi finali nerede yapılacak? 2021 Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi olacak? Daha önce İstanbul'da yapılacağı açıklanan Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili olup olmayacağı merak edilen konulardan birisi oldu. Peki Şampiyonlar Ligi finali nerede yapılacak? İşte yanıtı!

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE YAPILACAK?

2020-21 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunun şampiyonunu belirleyecek, toplamda 66. organizasyon UEFA Şampiyonlar Ligi adını aldıktan sonra ise 29. final karşılaşmasıdır. Karşılaşma 29 Mayıs 2021'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 2020-21 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunun şampiyonunu belirleyecek, toplamda 66. organizasyon UEFA Şampiyonlar Ligi adını aldıktan sonra ise 29. final karşılaşmasıdır.

Karşılaşma 29 Mayıs 2021'de Rusya'nın Sankt-Peterburg şehrindeki Sankt-Peterburg Stadyumunda gerçekleştirilmesi planlanmış ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'dan Lizbona'a alınmasıyla 2021 finalinin stadı Atatürk Olimpiyat Stadyumu olmuştur.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ SEYİRCİLİ Mİ OLACAK?

Geçtiğimiz sene korona virüs sebebiyle İstanbul'un ev sahipliğinin ertelendiği Şampiyonlar Ligi'nde, 2021 yılının finali için geri sayım sürüyor. Yarı finallere gelinen turnuvada UEFA, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final karşılaşmasına seyirci alınması için çeşitli formüller üzerinde çalışıyor.

Son olarak İngiliz medyasında çıkan haberlere göre UEFA, İstanbul'daki finale en az 9 bin taraftarın gelmesini planlıyor. 29 Mayıs'ta oynanacak final müsabakasında boy gösterecek her iki takım taraftarlarının alınması üzerinde çalışılıyor. Ayrıca, telefonlar üzerinden akıllı bilet uygulamasının da finalde kullanılmasının hesapları yapılıyor.