Beşiktaş, Hatay'ı 7 gol ile geçti: Kartal'ın yıldızı Larin Hatay'a 4 gol atarak yıldızlaştı

Süper Lig'in 39. haftasında Beşiktaş, sahasında Atakaş Hatayspor'u 7-0 mağlup etti. Puanını 81'e çıkaran siyah-beyazlılar, maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8'e yükseltti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2021 Güncelleme 02 Mayıs 2021, 07:00
Beşiktaş, Hatay’ı 7 gol ile geçti: Kartal’ın yıldızı Larin Hatay’a 4 gol atarak yıldızlaştı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş şampiyonluğa çok yakın... Kartal dün gece Hatayspor'u 7-0 yendi. Henüz 2. dakikada Akintola topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0... 11'de Atiba'nın pasıyla Larin farkı 2'ye çıkarttı: 2-0... 14'te Kanadalı yıldız bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı.

RIDVAN İLE FARK 5'E YÜKSELDİ
34'te Ljajic'in şutu direkten döndü. 38'de N'Koudou'nun şutu savunmaya da çarparak ağlarla bulutu: 4-0... 44'te Rosier içeri çevirdi. Rıdvan kale önünden affetmedi: 5-0.

YUSUF'TAN BÜYÜK BİR HATA


55'te Yusuf'un hatasını affetmeyen Larin topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu: 6-0... 65'te Rosier'in ortasında Larin arka direkte topa dokundu ve Kartal 7-0'ı buldu.

DİOUF'UN ŞUTU DİREKTE!


72'de Diouf'un şutu direkten döndü. 75'te Ghezzal'ın frikiğini Munir son anda çeldi. Beşiktaş, Hatayspor engelini aşarak son 3 haftaya çok büyük bir avantajla girdi.

YALÇIN: 3 PUANDAN FAZLASINI KAZANDIK


Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, farklı galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Hatayspor'u 7 golle geçtikleri maçın ardından "Kazanmak çok önemliydi. Özellikle bugün için alınacak 3 puan, 3 puandan fazlasını ifade ediyordu. Zorlu bir rakibe karşı oynadık. Skor fantastik oldu, beklenen skor değildi'' dedi. Yalçın, "Erken goller maçı bitirdi. Kazanma arzumuz bunda en büyük etkendi" ifadesini kullandı.

ŞAMPİYONLUK ÇOK YAKIŞACAK
Gecenin başarılı isimlerinden birisi olan Rosier, "Çok mutluyum. Harika futbol harika sonuç. Oynadığımız futbolla şampiyonluğu zaten hakediyorduk. Şampiyonluk bize çok yakışacak. Ancak sezonun henüz bitmediğinin de farkındayız" diye konuştu.

N'KOUDOU'DAN KARİYER REKORU
Dün gece Beşiktaş'ın 4. golünü Hatay ağlarına gönderen Kevin N'Koudou kariyerinde ilk kez 3 maç üst üste gol attı. İlk yarı sonunda sakatlanan N'Koudou, yerini Rıdvan'a bıraktı. N'Koudo'nun G.Saray derbisinde oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak.

RIDVAN YILMAZ SİFTAH YAPTI
43. dakikada N'Koudou'nun yerine giren Rıdvan Yılmaz, 44'te golünü attı. Rıdvan Yılmaz, Beşiktaş formasıyla ilk golüne imza attı. Gol sonrası büyük sevinç yaşadı.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU
Beşiktaş şampiyonluğa koşarken yıldız oyuncularının performansı da tavan yaptı... Siyah-Beyazlılar'ın yıldızı Cyle Larin Hatayspor maçıyla ilk 11'e döndü. Kanadalı yıldız performansıyla taraftarlarını adeta mest etti. Hücumdaki tüm aksiyonlarda Larin'in imzası vardı. Beşiktaş'ta bu sezon müthiş bir gelişme gösteren ve Sergen Yalçın'la adeta kendini aşan Cyle Larin'in Süper Lig'deki gol sayısı da 19'a yükseldi. Yıldız oyuncu, "Şampiyonluğa artık çok yakınız" diye konuştu.

GHEZZAL ZİRVEDE
2 asist yapan Ghezzal 18 asiste ulaştı. Büyernli Müller'i geçen Ghezzal, Avrupa'nın zirvesinde.

KARTAL'DAN TAM İSABET
Hatay kalesine 90 dakika sonunda 17 şut çeken Beşiktaş, bu şutlarda 13 isabet sağladı. Bu 13 isabetli şutun 7'si de filelerle kucaklaştı. Kaleci Münir'in de kurtardığı 2 pozisyon vardı.