Domagoj Vida 100’üncü maçına çıktı (Yurttan ve dünyadan spor gündemi)

Kartal'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida, dün Siyah- Beyazlı forma ile ligdeki 100. maçına çıktı. Vida, Beşiktaş'ta bunu başaran 8. yabancı oldu. İşte yurttan ve dünyadan spor gündemi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2021 Güncelleme 08 Nisan 2021, 06:59
Domagoj Vida 100’üncü maçına çıktı Yurttan ve dünyadan spor gündemi

İÇİNDEKİLER

Kartal'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida, dün Siyah- Beyazlı forma ile ligdeki 100. maçına çıktı. Vida, Beşiktaş'ta bunu başaran 8. yabancı oldu.

ERZURUM 90+4'TE 1 PUANI KAPTI
Gençlerbirliği ile Erzurumspor 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip 29'da Lima ile öne geçti. Son sözü 90+4'te Da Costa söyledi.

KONYA&A.GÜCÜ'NE KARDEŞ PAYI!
Son haftaların formda takımı Ankaragücü, Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Golleri Shengelia ve Badji attı.

SİVAS 3 PUANI 4 GOLLE ALDI
Sivasspor, Antalyaspor'u 4-2 yendi. Sivas'ın gollerini Boyd (2), Yatabare ve Erdoğan kaydetti. Antalya'nın gollerini ise Fredy attı.

GALATASARAY'DA ONYEKURU ŞOKU
Henry Onyekuru, vefat eden annesinin cenazesi nedeniyle Fatih Karagümrük maçında görev alamayacak. Onun yerine Ryan Babel'in oynaması bekleniyor.

BAYERN MÜNİH-PSG: 2-3 PORTO-CHELSEA: 0-2
Şampiyonlar
Ligi çeyrek final ilk maçında PSG deplasmanda Bayern Münih'i 3-2 yendi. PSG'nin golleri Mbappe (2) ve Marquhinhos kaydetti. Bayern'nin sayıları Moting ve Müller'den geldi. Gecenin diğer maçında Porto, Chelsea'yı deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

F.BAHÇE ÖZNUR KABLO ADINI FİNALE YAZDIRDI
Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final 3. maçında Çankaya Üniversitesi'ni 60-46 yenerek adını finale yazdırdı. Vaughn 16 sayıyla oynadı.

LİGDE 2 MAÇ DAHA VAR
Süper Lig'de Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe maçı dışında 2 karşılaşma daha oynanacak. Saat 16.00'da Denizlispor- Kasımpaşa ve Gaziantep FK- Başakşehir kozlarını paylaşacak.

FENER MALATYA'DA 3 PUAN ARIYOR
Zirve yarışında umutlanan Fenerbahçe bugün 19.00'da Malatya'ya konuk olacak. Karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Malatya'da 5 oyuncu karantinada. Kaleci Eray ise sakat. F.Bahçe'de ise Cisse, Sadık, Perotti ve Mesut Özil yok.

BELÖZOĞLU: RÖVANŞI ALACAĞIZ!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Yeni Malatyaspor maçı öncesi futbolcularıyla motivasyon toplantısı gerçekleştirdi. Ligin ilk yarısında Yeni Malatya'yı sahalarnıda 3-0 yenildiklerini oyuncularına aktaran Belözoğlu, "Bu maçın rövanşını alacağız. Şampiyonluk yarışı bizim için hatayı kaldırmaz. Her maçtan 3 puan çıkarmalıyız. Taraftarımızı umutlandırdık. Heveslerini yarıda bırakmayalım" dedi. Futbolcuların da Emre Belözoğlu'na Yeni Malatyaspor maçı için galibiyet sözü verdiği öğrenildi.

FUTBOLA AŞI MÜJDESİ
Kulüpler Birliği Vakfı ile Türkiye Futbol Federasyonu bir araya geldi. Toplantının bitiminin ardından basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapılmazken, Covid-19 pandemisi nedeniyle futbol camiasında en alt klasmandan en üst klasmana kadar herkesin aşı olmasına karar verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla da konu paylaşıldı ve onay alındı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Kulüpler Birliği toplantısı sonrası kararla ilgili konuştu ve "Alt liglerden başlayarak en üst lige kadar tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacak" dedi.