Cimbom 3 attı 3 aldı: Aslan hayata döndü

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray Kayserispor'a konuk oldu. Galatasaray karşılaşmayı 3-0 kazandı. Golller Falcao ve Onyekuru'dan (2) geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2021 Güncelleme 14 Mart 2021, 06:59
Cimbom 3 attı 3 aldı: Aslan hayata döndü

İÇİNDEKİLER

Aslan geri döndü... Üst üste 5 puan kaybeden ve şampiyonluk yarışında çok ağır yara alan Galatasaray, Kayserispor deplasmanında 3-0 kazanıp kendine geldi. 9. dakikada Emre Akbaba'nın yakın mesafeden kafa vuruşunu kaleci Doğan kurtardı.

BÜYÜK FIRSAT
29. dakikada Pedro Henrique büyük fırsatı kaçırdı.

FRİKİĞİ KURTARDI
38. dakikada Avramovski'nin frikiğini Muslera kurtardı. 44. dakikada Galatasaray öne geçti. Saracchi'nin ortasında ön direğe koşu yapan Radamel Falcao'nun çok şık vuruşu ağlara gitti: 0-1

8 DAKİKADA 2 GOL BİRDEN ATTI
48'de Emre Akbaba'nın şutunu kaleci Doğan kurtardı. 67'da Emre Akbaba çok müsait pozisyonda golü atamadı. 81. dakikada Onyekuru skoru 2-0 yaptı. Nijeryalı yıldız 89'da skoru belirledi: 0-3.

GEDSON FERNANDES HAYAL KIRIKLIĞI
Devre arasında çok büyük umutlarla Benfica'dan kiralanan Gedson Fernandes hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Fatih Terim'in ısrarla ilk 11'de şans verdiği Portekizli futbolcu dün de Kayserispor deplasmanında forma şansı buldu.

ÜST ÜSTE TOP KAYIPLARI
Ancak Fernandes yine beklentileri karşılayamadı. Özellikle ikinci yarıda yorulan ve üst üste top kayıpları yapan yıldız futbolcu 75'de yerini Feghouli'ye bıraktı. Sosyal medyada da yıldız futbolcuya eleştiriler yapıldı.

FEGHOULI 11'E GİRMELİ
Taraftarlar, "Fatih Terim inadı bırakmalı ve artık Feghouli'yi 11'e almalı. Kiralık Fernandes'i hazır hale getirene karar lig bitecek" dedi.

TAYLAN SARI KART CEZALISI
Cimbom'un yıldız futbolcusu Taylan Antalyalı dün 4. sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü. Başarılı orta saha oyuncusu önümüzdeki hafta Rizespor maçında forma giyemeyecek. Taylan'ın sarı kart gördüğü pozisyonda Kayserispor cephesi kırmızı kart itiraznda da bulundu.

TERİM'DEN BU SEZON İLK KEZ 4-4-2
Fatih Terim, Kayserispor deplasmanında önemli değişikliklere imza attı. Tecrübeli hoca bu sezon ilk kez takımını sahaya 4-4-2 dizilişiyle çıkardı. Formda olan iki forveti Mostafa Mohamed ve Falcao'yu birlikte oynatan Terim, uzun bir aradan sonra Emre Akbaba'ya 11'de şans verdi.

FEGHOULİ'NİN SERVİSİ GÜNDEME OTURDU!
İkinci yarının son bölümünde oyuna giren Feghouli kalitesini hemen gösterdi. Cezayirli yıldız, Onyekuru'nun skoru 3-0 yapan golünde muhteşem bir asist yaparak alkış topladı.

ONYEKURU GİRDİ YİNE İŞİ BİTİRDİ!
Dün yedek kulübesinde oturan Henry Onyekuru 67. dakikada oyuna girdi. Nijeryalı yıldız adeta oyunun şeklini değiştirdi. 81. dakikada skoru 2-0 yaparak Galatasaray'ı rahatlatan Henry Onyekuru, 89. dakikada birkez daha sahneye çıkıp skoru belirledi. Genç futbolcu, Gaziantep deplasmanında da 46. dakikada oyuna girmiş ve 2 gol atarak galibiyeti getirmişti.

MOHAMED BU KEZ BOŞ GEÇTİ
Kırmızı
kart cezası biten Mostafa Mohamed dün 11'deki yerini aldı. Falcao ile birlikte çift forvet oynayan Mısırlı yıldız bekleneni veremedi. Mostafa Mohamed, Kayseri deplasmanını boş geçti.