Mazisi başarılarla dolu olan Trabzonspor müzesine bir kupa daha götürdü

Süper Kupa finalinde Başakşehir’i mağlup eden Trabzonspor, müzesine bir büyük kupayı daha götürmeyi başardı. Daha önce 6 kez Süper Lig, 9 kez Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşayan Fırtına, dünkü galibiyet ile Süper Kupa’yı da 2. kez kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2021 Güncelleme 28 Ocak 2021, 06:59
Mazisi başarılarla dolu olan Trabzonspor müzesine bir kupa daha götürdü

İÇİNDEKİLER

Süper Kupa finalinde Başakşehir'i mağlup eden Trabzonspor, müzesine bir büyük kupayı daha götürmeyi başardı. Daha önce 6 kez Süper Lig, 9 kez Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşayan Fırtına, dünkü galibiyet ile Süper Kupa'yı da 2. kez kazandı.

6 AYDA İKİNCİ KUPAYI ALDILAR
Başakşehir'i yenerek Süper Kupa'yı kazanan Trabzonspor, son 6 ayda ikinci kupasını kaldırmış oldu. Fırtına, geçtiğimiz temmuz ayında Alanyaspor'u devirerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı

OLİMPİYAT UĞURLU GELİYOR
Daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda G.Birliği ve Alanya'yı Türkiye Kupası finalinde, Bursaspor'u ise Süper Kupa finalinde yenen Trabzon, dün bu statta 4. finalini de kazandı.

EKUBAN: KUPAYI HAK ETTİK
Süper Kupa Finali'nde maçın en değerli ismi seçilen Trabzonsporlu Ekuban, "Maçı hak eden taraftık. İyi oynadık ve sonuca gittik. Sahada her şeyimizi verdik. Kazandığmız için mutluyuz" diye konuştu. Trabzonspor'un Kaptanı Uğurcan Çakır ise Süper Kupa zaferi sonrası, "Atatürk Olimpiyat Stadı bize uğurlu geliyor. Genç arkadaşlarımız için de çok mutluyum. Taraftarlarımıza armağan olsun" dedi.

FİNALDE YÜKSEK TANSİYON
Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan maçta son bölümde tansiyon yükseldi. Başakşehir'in hocası Okan Buruk'un Trabzonspor kulübesine yönelik tahrikleri sonrası Fırtına'nın yardımcı hocası Egemen Korkmaz, Buruk'a tepki gösterdi. Olaylara Başakşehir idari kadrosundan Mustafa Yaman da karşıtı ve Korkmaz ile Yaman arasında şiddetli bir tartışma yaşandı. Ardından Korkmaz ve Yaman'a kırmızı kart çıktı.

ABDÜLKADİR PARMAK SAKATLANDI
Trabzon'un orta sahadaki etkili isimlerinden Abdülkadir Parmak, Süper Kupa finalinin ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıktı. Tecrübeli oyuncunun durumu bugün belli olacak.

BAŞAKŞEHİR'E VAR TRABZON'A YOK!
Süper Kupa finalinde hakem Yaşar Kemal Uğurlu, 6. dakikada Ekuban'ın şutunda ceza sahası içinde Ponck'un eline çarpan topta Trabzonspor'un penaltısını atladı. Uğurlu, VAR'a da başvurmadı. 55'te ise Edgar'ın eline çarpan topta VAR'a giden Uğurlu, pozisyonda Başakşehir lehine penaltıyı verdi. Bu kararları tepki çekti.