Formula 1'de sezonun ilk 2 yarışı Avustralya GP ve Çin GP ertelendi | Son dakika spor haberleri

Formula 1 yönetimi, bugün itibariyle güncellenmiş 2021 takvimini açıkladı. Kovid-19 pandemisi nedeniyle Formula 1 yönetimi takvimde revizyona gitti. F1 yönetimi, koronavirüs nedeniyle sezonun açılış yarışı Avustralya Grand Prix'si ile Çin Grand Prix'sini erteledi. Sezon, 28 Mart'ta Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak. Öte yandan Imola'ya yeni takvimde yer verildi.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 11:50 Güncelleme 12 Ocak 2021, 11:50
Formula 1’de sezonun ilk 2 yarışı Avustralya GP ve Çin GP ertelendi | Son dakika spor haberleri

İÇİNDEKİLER

Formula 1'de yeni sezon gecikmeli başlayacak. Formula 1 yönetimi corona virüs nedeniyle 21 Mart'ta koşulması planlanan Avustralya Grand Prix'sini Kasım ayına erteledi. Çin Grand Prix'ini de erteleyen F1 yönetimi, yarış için tarih açıklamadı.

IMOLA TAKVİME DAHİL OLDU

F1 sezonu 28 Mart'ta Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak. 2020'de iki yarışa ev sahipliği yapan Sakhir pistinde, 4 aydan kısa bir süre sonra yeni bir yarış düzenlenecek. Formula 1 takivimine geçen sezon yeniden eklenen Imola, yeni sezonda da yarışlara ev sahipliği yapacak. İtalyan pistindeki yarışın 2 Mayıs'ta yapılması bekleniyor.

Avustralya Grand Prix'sinin ertelenmesiyle Formula 1 takvimi bir hafta geç bitecek. Sezonun 12 Aralık'taki Abu Dhabi'de koşulacak yarışla sonlandırılması bekleniyor.