Necip Uysal fark yarattı (Yurttan ve dünyadan spor gündemi)

Necip bu sezon bir başka. Antalya ve Rio Ave maçında yaptığı 1'er asistle dikkat çeken Necip, Rosier'in de takıma katılmasıyla stoperde ve orta sahada da görev almaya devam etti. Başarılı performansını Fenerbahçe derbisinde attığı golle taçlandıran kaptan, Erzurum maçında da penaltı kazandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2020 Güncelleme 22 Aralık 2020, 06:58
Necip Uysal fark yarattı Yurttan ve dünyadan spor gündemi

İÇİNDEKİLER

Necip bu sezon bir başka. Antalya ve Rio Ave maçında yaptığı 1'er asistle dikkat çeken Necip, Rosier'in de takıma katılmasıyla stoperde ve orta sahada da görev almaya devam etti. Başarılı performansını Fenerbahçe derbisinde attığı golle taçlandıran kaptan, Erzurum maçında da penaltı kazandırdı.

VİDA YENİDEN KENDİNİ BULDU


Hırvat yıldız Vida Erzurumspor maçında attığı gol ve oynadığı futbolla kendini buldu. Son haftalarda çok eleştirilen Vida böylece üzerindeki ölü toprağını attı.

BB ERZURUMSPOR'DA ÇİMŞİR GÖNDERİLDİ


Süper Lig ekiplerinden BB Erzurumspor'da teknik direktör Hüseyin Çimşir ile yollar ayrıldı. Çimşir, Mavi-Beyazlı takımın başında çıktığı 4 maçın tamamında sahadan mağlup ayrılırken, BB Erzurumspor bu maçlarda gol atmayı başaramamıştı.

ANADOLU EFES BARCELONA ÖNÜNDE


THY Avrupa Ligi'nde heyecan, 16. hafta maçlarıyla devam edecek. Ligin 16. haftasında 7 galibiyeti bulunan Anadolu Efes, bugün İspanya'nın Barcelona takımını konuk edecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, saat 20.30'da başlayacak

GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI


Mersin'de düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda büyükler yer aletinde gümüş madalya kazanan Göksu Üçtaş Şanlı ile diğer milli sporcular, İzmir'e döndü. Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ilk kadın Türk sporcu olan Göksu Üçtaş Şanlı ile diğer sporculara çiçek takdim edilirken alkışlandı.

ERSİN'E HOCASINDAN KUTLAMA


Erzurumspor maçında iki kritik kurtarış yapan Ersin'i maçtan sonra Sergen Yalçın'ın kutladığı öğrenildi. Yalçın'ın, "Çok başarılıydın" dediği öğrenildi

BU TAKIMA GÜVENİM TAM


Ahmet Nur Çebi'nin Erzurumspor karşılaşmasında aldıkları sonucun bir rastlantı olmadığını söyleyerek, "Bu takıma her zaman güveniyorum" dediği öğrenildi.

BEŞİKTAŞ-G.SARAY DERBİSİ 17 OCAK'TA


TFF, Spor Toto Süper Lig'de 16, 17, 18, 19, 20 ve 21'inci haftaların programını internet sitesinden açıkladı. 19'uncu haftada oynanacak olan ve Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Beşiktaş - Galatasaray derbisi, 17 Ocak 2021 Pazar günü saat 19.00'da başlayacağı duyuruldu.

N'KOUDOU'YLA YOLA DEVAM


Erzurumspor maçında ilk 11'de oynayan N'Koudou'nun Ankaragücü önünde de forma giyeceği öğrenildi. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın bu maçta Larin'i yine kulübeye çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GİRESUN ZİRVEYE KONDU


TFF 1.Lig 15.hafta karşılaşmasında Giresunspor sahasında Altınordu'yu 2-0 yendi ve 29 puanla liderliğe yükseldi. Üst üste 4 maçını kazanan Giresunspor, geride kalan hafta hem Tuzlaspor'un hem de bu maçta rakibi olan Altınordu'nun kaybetmesi ile TFF 1.Lig'de liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

SOSA YOKKEN OLMUYOR


Jose Sosa'nın önemini rakamlar ortaya koyuyor. Fener, Arjantinli yıldız 11'deyken 2.37 puan ortalaması yakaladı. Sosa'nın 11'de olmadığı maçlarda ise bu oran 0.8'e düştü.

ALİ AKMAN'A SALZBURG KANCASI


Bursa formasıyla attığı gollerle dikkat çeken Ali Akman, F.Bahçe ve G.Saray'ın gündemine girmişti. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan genç forvet için Salzburg da düğmeye bastı. Avusturya ekibinin Bursa'ya teklif yapacağı belirtildi.

OYTUN ÖZDOĞAN'A MORAL VERDİLER


Gaziantep maçında kaleye geçen Oytun Özdoğan büyük eleştiri almıştı. Takım arkadaşları morali bozulan genç kaleciyle konuşarak destek verdi

İDDAA'DA FENER YİNE FAVORİ


İddaa şampiyonluk oranlarını güncelledi. Fenerbahçe son 6 haftada 4 yenilgi almasına rağmen 2.50'lik oranıyla bir kez daha zirvede yer aldı.

GÖKHAN YİNE YEDEK CANER 11'DE


Erol Bulut, Başakşehir 11'ini belirliyor. Bulut'un bu kez sol bekte Caner'i oynatacağı, Nazım'ın performansından memnun olduğu için Gökhan'ı yedek bırakacağı öğrenildi.

FİLDİŞİLİ GERARD GOHOU KADRO DIŞI BIRAKILDI!


Kasımpaşa'da Fildişi Sahilli futbolcu Gerard Gohou'nun kadro dışı bırakıldığı açıklandı. 31 yaşındaki tecrübeli santrfor, bu sezon sadece Süper Lig'in ilk haftasındaki Hes Kablo Kayserispor maçında forma giydi. Deneyimli oyuncu, daha sonraki 12 maçta ise kadroda yer almadı.

GAZİANTEP SUMUDİCA İLE DURDURULAMIYOR


Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Gaziantep FK, ligdeki son 11 karşılaşmayı kaybetmezken evindeki yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Son 22 resmi maçta rakip fileleri havalandıran Sumudicalı Gaziantep FK, ligin en az mağlup olan takımı haline geldi.

ADEM 'BÜYÜK' ATIYOR MALATYA GÜLÜYOR


Geçen sezon G.Saray'a transfer olan ancak bir sezon sonra Y.Malatyaspor'a geri dönen kaptan Adem Büyük, attığı gollerle takımının bu sezonki iyi performansında etkili rol oynuyor. Tecrübeli futbolcu ligde 9 maçta 6 kez fileleri havalandırdı.

TERİM'SİZ ASLAN GÖZTEPE ÖNÜNDE


Galatasaray, Süper Lig'de bugün Göztepe'yi ağırlayacak. Cimbom'da Fatih Terim'in cezası nedeniyle kulübede Levent Şahin olacak. Marcao kart cezalısı, Babel ve Falcao ise sakat. 3 futbolcu da coronavirüs izolasyon süreci nedeniyle forma giyemeyecek.

TERİM'DEN ÜÇÜNCÜ YIL PAYLAŞIMI


Fatih Terim, G.Saray'a geri döndüğü "Nerede kalmıştık?" paylaşımının 3. yıl dönümünde 'Ve yine biz bize kalmıştık' paylaşımını yaptı. Deneyimli hocanın paylaşımı beğeni rekoru kırdı.

TERİM VE MARCAO PFDK'DA


TFF, Karagümrük maçında kırmızı kart gören G.Saray'ın hocası Fatih Terim'i disiplin talimatının 36 ve 41. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk etti. Aynı maçta atılan Marcao da disipline gönderildi.

KRİTİK MAÇ ŞİMŞEK'İN!


Süper
Lig'de 14. haftada maçları yönetecek hakemler açıklandı. Haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasındaki yarın oynanacak kritik maçı Bahattin Şimşek yönetecek.

FIRTINA'DA OKAY SESLERİ


Trabzonspor'un devre arasındaki transfer önceliği belli oldu... Bordo-Mavililer İspanya'nın Celta Vigo takımında forma giyen eski oyuncusu Okay Yokuşlu'yu geri getirmek için tüm şartları zorlayacak... Fırtına'da yönetimin önümüzdeki günlerde milli oyuncu için hareket geçmesi bekleniyor.

ANTALYA EVİNDE GÜZEL


Antalyaspor, Süper Lig'in 13. Hafta maçında sahasında Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Akdeniz ekibi maçın 37. dakikasında Amilton'un golü ile rakibi karşısında 1-0 öne geçti. 40. dakikada Fredy farkı ikiye yükseltti. Kayseri maçın ikinci yarısında Henrique ile 2 gol bulsa da gollerin biri ofsayt, diğeri ise faul gerekçesiyle iptal edildi. Antalya sahasındaki son iki maçta da galip gelmeyi bildi. Kayseri'nin ise 4 maçlık beraberlik serisi sona erdi.

SİVASSPOR NEFES ALDI 1-0


Sivasspor, deplasmanda Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek ligdeki 7 maçlık galibiyet özlemine son verdi. Yiğidolar'a karşılaşmada galibiyeti getiren tek golü 60. Dakikada Faycal Fajr kaydetti. Sivasspor bu galibiyetle derin bir nefes alarak üzerindeki karabulutları dağıttı.