Son dakika: Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcular Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak altın madalya kazandı

Son dakika haberi... Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aletinde altın madalya kazandı. Milli sporcu İbrahim Çolak ise halka aletinde Avrupa şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2020, 18:09 Güncelleme 13 Aralık 2020, 21:32
Son dakika: Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda milli sporcular Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak altın madalya kazandı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aletinde altın madalya kazandı.

İBRAHİM ÇOLAK, AVRUPA ŞAMPİYONU
Milli sporcu İbrahim Çolak ise halka aletinde Avrupa şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

lk sırada çıktığı podyumda kusursuz bir performans sergileyen Çolak, hakem heyetinden 15 bin tam puan alarak 1'inci sıraya yerleşti. Çolak, kendisinden sonra yarışan 7 sporcu tam puan alma başarısını gösteremeyince Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Milli sporcunun ardından 14 bin 800 puan alan Avusturyalı Vinzenz Hoeck 2'ncilikle gümüş, 14 bin 766 puanlı Ukraynalı Igor Radivilov ise 3'üncülükle bronz madalyanın sahibi oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcular İbrahim Çolak ile Ferhat Arıcan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Milli sporcular ise kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başkan Erdoğan'a, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan paralel aletinde de mücadale eden milli sporcu, 14 bin 366 puan alarak 4'üncü sıraya yerleşti.

8 MADALYA KAZANDIK
Mersin'de düzenlenen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Artistik Cimnastik Milli Takımı, 2 altın, 2 gümüş ve 4 de bronz olmak üzere toplam 8 madalya elde etti.

Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda dün büyüklerde takım finallerin yapıldı. Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal'den oluşan milli takım; yer aleti, halka, barfiks, paralel bar, kulplu beygir ve atlama masasında 244793 puan toplayarak ikinçci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Organizasyonda gençler kategorisinde ise bugün yapılan alet finallerinde Mert Efe Kılıçer; barfiks aletindeki 12933 puan elde ederek gümüş, paralel bar aletinde 13266 puanla bronz madalya kazandı. Bora Tarhan; halka aletinde 13000 puanla bronz, 14016 puanla ise atlama masasında bronz madalya elde kazandı.

Büyükler kategorisindeki alet finallerinde ise milli sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde 15000 puanla altın madalyanın sahibi oldu. Ferhat Arıcan; paralel bar aletinde 15100 puanla altın madalya, kulplu beygir aletinde ise 14433 puanla bronz madalya kazandı.
Artistik Cimnastik Milli Takımı, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda toplamda 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 8 madalyanın sahibi oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN