Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta? Portekiz Fransa maçı hangi kanalda?

UEFA Uluslar Ligi’nde oynanacak Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta? Portekiz Fransa maçı hangi kanalda? Kadrolarında yıldız futbolcular barındıran iki takımın karşılaşması merakla bekleniyor. Estadio do Sport Lisboa e Benfica Stadyumu’nda oynnacak karşılaşmada Alman hakem Tobias Stieler düdük çalacak. UEFA Uluslar Ligi A Ligi Grup 3 karşılaşması öncesi iki takım da topladığı 10 puanla ilk iki sırayı paylaşıyor. Peki, Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta? Portekiz Fransa maçı hangi kanalda? İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 14 Kasım 2020, 20:02 Güncelleme 14 Kasım 2020, 20:02
Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta? Portekiz Fransa maçı hangi kanalda?

İÇİNDEKİLER

Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta? Portekiz Fransa maçı hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi'nde heyecan devam ediyor. A Ligi Grup 3 karşılaşmasında iki dev takım Portekiz ve Fransa karşı karşıya gelecek. Yaklaşık 2 milyar euro değerinde kadro değeri bulunan iki takımın karşılaşması nefes kesecek. Futbolseverler de bu heyecan dolu karşılaşmayı merakla bekliyor. Peki, Portekiz Fransa maçı hangi kanalda? Portekiz Fransa maçı ne zaman saat kaçta?

PORTEKİZ FRANSA MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Bu akşam saat 22:45'te başlayacak mücadele S Sport 2 kanalından canlı yayınlanacak.

S Sport 2 kanalı, Bundesliga ve Bundesliga 2'nin yayın haklarını elinde bulunduruyor. S Sport 2 kanalını izlemek isteyen futbolseverler Turkcell TV+, Vodafone TV ve Kablo TV üzerinden bu kanalı izleyebilirler. S Sport 2 kanalı şu anda Digitürk üzerinden yayın yapmamakta. S Sport 2 kanalını ayrıca S Sport+ uygulamasını satın alarak da izleyebilirsiniz.

UEFA ULUSLAR LİGİ FORMATI

UEFA Uluslar Ligi, milli takımların hazırlık maçı ihtiyaçlarını da karşılamak üzere düzenlenen bir turnuvadır. 2018 yılında ilk şampiyonu Portekiz olan turnuvanın formatı, 2020-2021 sezonunda değişikliğe uğramıştır. UEFA Uluslar Ligi turnuvası İlk olarak 55 takım ilk turnuva için 2017 UEFA millî takımlar sıralamasına göre A Liginde 12 takım, B Liginde 12 takım, C Liginde 15 takım ve D Liginde 16 takım olmak üzere dört lige ayrıldı. Her lig kendi içinde üçerli veya dörderli takımdan oluşan 4 gruba ayrıldı.

En üst lig olan A Liginin grup birincileri Haziran ayında UEFA Uluslar Ligi şampiyonu olmak için final aşamasında karşılaştı. Final aşaması tek maçlı eliminasyon sistemi kura ile belirlenecek 2 yarı final maçı, üçüncülük maçı ve final maçından oluştu. Ev sahibi ülke 4 yarı finalist takım arasından belirlendi.

Liglerde düşme ve yükselme sistemi de uygulandı. Alt liglerin tüm grup birincileri bir üst lige yükselirken grup sonuncuları (D Ligi hariç) bir alt lige düştü. Gruplardaki takım sayısı farklılığı nedeniyle C Liginin en kötü grup üçüncüsü de D Ligine düştü.

İlk sezonunun tamamlanmasının ardından UEFA, 2020-21 sezonundan başlamak üzere değişiklik yapılmasına karar verdi. Buna göre A, B ve C Ligleri on altışar D Ligi ise 7 takımdan oluşacaktır. A, B ve C Ligleri dörderli 4 gruptan D Ligi ise 1 tane dörtlü ve 1 tane üçlü olmak üzere 2 gruptan oluşturulacaktır. Liglerin oluşumunda 2018-19 UEFA Uluslar Ligi#Genel sıralaması kullanılacaktır.

Uluslar Ligi şampiyonu olmak için yine A Ligi grup birincileri arasında finaller düzenlenecektir. Finaller 4 grup birincisi arasından birinin ev sahipliğinde yapılacaktır.

Liglerde düşme ve yükselme sistemi uygulanacaktır. Alt liglerin tüm grup birincileri bir üst lige yükselirken grup sonuncuları (C ve D Ligi hariç) bir alt lige düşecektir. D Liginden sadece 2 takım C ligine yükseleceği için D Liginden düşecek 2 takım grup sonuncuları arasındaki düşme play-offları ile belirlenecektir.