Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz resmen açıkladı: Arda Turan ile anlaşmaya vardık

Kısa bir süre önce Arda Turan'ın Galatasaray ile anlaştığı ve boş mukaveleye imza attığı yönündeki haberlere resmi açıklama Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den geldi. Mustafa Cengiz yaptığı açıklamada "Teknik ekibin yazılı ve ısrarlı isteği üzerine Arda Turan ile anlaşmaya vardık." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2020, 16:41 Güncelleme 05 Ağustos 2020, 17:05
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz resmen açıkladı: Arda Turan ile anlaşmaya vardık

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, eski futbolcusu Arda Turan'la anlaşma sağladı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray'da ilk imza Arda Turan'dan geldi. Galatasaray, Arda Turan ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

MUSTAFA CENGİZ'DEN ARDA TURAN AÇIKLAMASI

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Arda Turan transferi hakkında ilk kez konuştu ve şu sözleri kullandı:

Bizi 2 yıl üst üste şampiyon yapan teknik direktörümüz ve ekibinin isteği üzerine eski futbolcumuz ile yeniden bir aradayız. Her açıdan hayırlı olacağına inanıyorum. Herkes hata yapabilir, önemli olan bunlardan dönmektir. Geçmiş, geçmişte kalmıştır.

Arda Turan, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in evinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imzasını attı.

Tecrübeli futbolcu, Abdurrahim Albayrak'ın telefonu üzerine Marmaris'teki tatilini yarıda kesip İstanbul'a geldi. Yine Abdurrahim Albayrak'ın arabasıyla stada gelen Arda Turan, eski kulübüyle görüştü.

ARDA'NIN FORMA NUMARASI 66 OLDU

Galatasaray ile anlaşmaya varan Arda Turan, Sarı-kırmızılı kulüpte 66 numaralı formayı giyecek. Galatasaray'ın Arda Turan transferini resmi olarak da duyurması bekleniyor.

BAŞKAN CENGİZ'İ ZİYARET

Barcelona ile sözleşmesi sona eren ve uzun süredir adı eski takımı Galatasaray ile anılan Arda Turan, Türk Telekom Stadyumu'nda yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Kaan Kançal ve Yusuf Günay ile bir araya geldi. Yıldız futbolcu daha sonrasında yöneticiler ile birlikte başkan Mustafa Cengiz'i evinde ziyarete gitti.

Süper Lig'in 2020-2021 sezonu öncesinde kadrosunu güçlendirmek için harekete geçen sarı kırmızılı kulüpte, Arda Turan hareketliliği yaşanıyor. Devre arasında adı sarı kırmızılı takımla anılan ve teknik direktör Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediğini dile getirdiği 33 yaşındaki futbolcu, başkan Cengiz ve yönetim kurulunun reddetmesiyle formayı giyememişti.

TERİM'İN ISRARI

Sezonun sonra ermesiyle birlikte Barcelona ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu, yeniden Galatasaray'ın gündemine gelirken, teknik direktör Fatih Terim de Arda ısrarını sürdürdü. Yönetim ile bugün Türk Telekom Stadı'nda bir görüşme gerçekleştiren Arda Turan, sonrasında yöneticiler ile birlikte başkan Cengiz'i evinde ziyarete gitti.