Son dakika... Süper Lig'de küme düşme kalktı mı? Türkiye Futbol Federasyonu son kararını verdi

Son dakika haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin küme düşmenin kaldırılması yönünde fikir birliğine varmasının ardından, gelecek sezon Süper Lig'i 21 takımla oynatma kararı aldı. 34 haftanın sonunda son 3 sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve MKE Ankaragücü önümüzdeki sezon yoluna Süper Lig'de devam edecek. Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF Başkanı Nihat Özdemir konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2020, 17:36 Güncelleme 29 Temmuz 2020, 18:42
Son dakika... Süper Lig’de küme düşme kalktı mı? Türkiye Futbol Federasyonu son kararını verdi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, tarihi bir karara imza attı. Dün bir araya gelen Süper Lig kulüpleri, küme düşmenin kaldırılması konusunda fikir birliğine varmıştı.Alınan kararı TFF'ye bildiren Kulüpler Birliği'ne federasyondan iyi haber geldi.

TFF, koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren kulüplerin daha da kötüye gitmemesi için küme düşmeyi kaldırma kararı aldı. Böylece ligi son üç sırada bitiren Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü, gelecek sezon da Süper Lig'de mücadele edecek.

LİG 21 TAKIMLI OLACAK

Alınan bu karar sonrası TFF 1. Lig'den gelen üç ekiple beraber, Süper Lig'deki takım sayısı 21'e çıkmış oldu.

40 HAFTALIK MARATON

21 takımla oynanacak olan 2020-2021 sezonu ise 40 hafta sürecek.

BAKAN KASAPOĞLU ve TFF BAŞKANI ÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

BU SEZON KÜME DÜŞME YOK
Kulüpler Birliği'nin ortak görüşü ve TFF Yönetim Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucu bu yıl Süper Lig ile TFF 1'inci Lig, 2'nci Lig ve 3'üncü Lig'de küme düşme kuralının uygulanmamasına karar verildi.

Yabancı kuralı 1 yıl ertelendi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Çok önemli düşüncelerimizi değerlendirdik. Çok verimli ve bereketli oldu. Dünyanın en gelişmiş spor merkezlerinden birini yakında açacağız. Federasyonlarımızla olsun, diğer paydaşlarla olsun, çok önemsiyoruz. İş birliklerimiz sürecek.

Bir ve beraber olduğumuz sürece Türk sporunun çıkarları için başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok önemli bir süreç yaşıyoruz dünya olarak. Ülkemiz çok ileride. Tüm gelişmiş ülkelere model olacak durumda. Sürecin etkilediği en önemli konulardan biri de spor. Ertelenmeler, iptaller... Hamdolsun ki bu süreci hemen hemen bitirme noktasına da geldik. Emeği olanları kutluyorum.

Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.

Dün Kulüpler Birliği'nin aldığı düşenin dostu olmaz felsefesini elinin tersiyle iten kararını saygıyla karşılıyorum.

Pandemi döneminin yaşattığı zorluklar sebebiyle küme düşme kaldırıldı.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI
Süper Lig'in yanı sıra 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerde de 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacak.

Bildiğiniz gibi dün Kulüpler Birliği bir toplantı yaptı. 20 kulüp, ligden düşmenin kalkmasını istedi. Sayın Sepil bu tavsiye kararını açıkladı. Bu bir dilekçeyle yönetim kurulumuza sunuldu. Daha önce 7 takım bu talepte bulunmuştu.

Yönetim kurulu olarak ligleri oynatarak tamamlamak istedik. Bugün geldiğimiz noktada ligi tamamladık. Kulüplerin büyük fedakarlıklar yaptı. Süper Lig Kulüpler Birliği'nin ligden düşme olmasın talebini değerlendirdik.

Pandemiyi konuştuk, oy birliğiyle alınan kararla Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020/21 sezonu 21 takımla oynanacaktır, 4 takım küme düşecektir. Daha sonra 20 takımla oynanacaktır.

Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşayacağız.

Yeni yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi talebini oy birliğiyle kabul ettik. Bu kural 2021-2022 sezonundan itibaren uygulanacak.

Harcama limitleri, 4 Ağustos'ta, yani transferin ilk gününde açıklanacaktır.