Galatasaray için Başakşehir deplasmanı kader maçı! Eğer kaybedilirse 30 milyon euro uçacak!

Koronavirüs arasının ardından kaldığı yerden devam eden Spor Toto Süper Lig’de Rizespor ve Antep karşısında mağlup olan Galatasaray, Başakşehir deplasmanından 3 puanla dönmek istiyor. Sarı kırmızılı takım eğer Başakşehir karşısında da mağlup olursa ciddi bir parasal kayıp ile karşı karşıya kalacak.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2020, 12:16 Güncelleme 28 Haziran 2020, 12:20
Galatasaray için Başakşehir deplasmanı kader maçı! Eğer kaybedilirse 30 milyon euro uçacak!

İÇİNDEKİLER

Rizespor ve Gaziantep maçlarında 5 puan kaybederek ligde 4.'lüğe gerileyen G.Saray'da gelecek sezon planlaması için son 6 hafta ve özellikle bugünkü Başakşehir maçının önemi büyük.

İki yıldır Şampiyonlar Ligi gelirleri ile ekonomik açıdan fazla sorun yaşamayan Cimbom'da tehlike çanları çalmaya başladı.

Falcao, Feghouli, Belhanda, Babel gibi maliyeti yüksek futbolcuları kadrosunda bulunduran G.Saray, ligde ikincilik ya da üçüncülük koltuğuna oturamazsa bunun bedeli 'küçülme' politikası olacak.

30 MİLYON EURO GELİR TEHLİKEDE
Başkan yardımcısı Kaan Kançal'ın açıklamasına göre pandemi sürecinde 35 milyon Euro zararı olan Galatasaray, son 2 yıldır sezondur Devler Ligi'nden sezon başına elde ettiği minimum 30 milyon Euro'luk geliri de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı!

DÖRDÜNCÜLÜK KOLTUĞUNDA RAHAT DEĞİL
Galatasaray ligde bulunduğu 4.'lük koltuğunda da hiç ama hiç rahat değil! Bugün lider Başakşehir ile karşılaşacak ve 7 eksik oyuncusu ile zor bir 90 dakikaya çıkacak Galatasaray, Devler Ligi şansını da kaptırmak üzere!

BEŞİKTAŞ İLE PUAN FARKI BİRE DÜŞTÜ
Sivasspor 53 puanla Galatasaray'ın önünde ve Beşiktaş da Konya engelini aşarak Galatasaray ile puan farkını bire düşürdü.

BÜTÜN PLANLAR ALT ÜST OLACAK
Hürriyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş'ın takip ettiği G.Saray Sivas'ı geçemezse bu durum hem kadro maliyetini düşürmesine neden olacak hem de transfer planlarına büyük darbe vuracak.

TAKIM MALİYETİ 60 MİLYON EURO
Elde edilen başarıların gelire dönüşmesi ile G.Saray kadroya önemli yatırım yaparken takım maliyeti şu anda 60 milyon Euro seviyesine ulaştı.

Sarı kırmızılı kulübün, şampiyonluğun ardından Devler Ligi biletini kaptırması halinde ise kadronun yıllık maliyeti çok ciddi oranda düşürülecek.

Transfer planları ve özellikle takviye düşünülen mevkiiler için kulüp düşük maliyetli, yıllık ücreti daha mütevazi isimlere yönelmek zorunda kalacak.