Zeljko Obradovic'in ayrılığının ardından Fenerbahçe Beko darmadağın | 3 yıldız...

Avrupa Ligi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve Avrupa basketbolunun en iyi başantrenörü olarak gösterilen Zeljko Obradovic, 7 yıllık Fenerbahçe kariyerine son noktayı koydu. Ayrılık açıklamasının ardından Fenerbahçe Beko'da yaprak dökümü yaşanacağı iddia edildi. İddianın kaynağı ise İtalyan basını. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Haziran 2020, 14:16 Güncelleme 24 Haziran 2020, 14:26
Zeljko Obradovic’in ayrılığının ardından Fenerbahçe Beko darmadağın | 3 yıldız...

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Basketbol şubesinde yaprak dökümü Obradovic ile başladı. İtalyan medyasının iddiasına göre bu ayrılıklar, Datome, Sloukas ve De Colo ile devam edecek.

Fotomaç'ın derlemesine göre; Lastampa.it adlı internet sitesinin konu ile ilgili okuyucularına aktardığı bilgiler şu şekilde oldu;

"Artık Gigi Detome'nin Milano'ya gelmemesi için bir Obradovic engeli yok. 7 yıl süren ve 2017'de Euroleague şampiyonluğu ile taçlanan bu serüven, artık sona erdi. Fenerbahçe'de Obradovic'in ayrılığı, Datome'nin İtalya'ya dönmesinin sağlayacak.

Olimpia Milano koçu Ettore Messina, bilindiği üzere son zamanlarda Datome transferine yeşil ışık yaktığını dile getirmişti.

DATOME'YE 3 YILLIK TEKLİF
Datome için Fenerbahçe'ye herhangi bir bonservis vermek istemeyen Milano, oyuncunun Fenerbahçe ile sözleşmesini feshetmesini bekleyecek. Milano'nun Datome'ye önereceği 3 yıllık kontrat teklifi şu anda masada bulunuyor.".

SLOUKAS VE DE COLO DA...
Ayrılıklar bunlarla sınırlı kalmayacak. Türk kulübü, yeniden inşa edeceği basketbol şubesinde yıldız isimlerle yollarını ayıracak. Bu isimler Sloukas ve De Colo olarak öne çıkıyor. De Colo'ya Virtus Bologna'nın ilgisi olduğu biliniyor.

"SEBEP AİLE DEĞİL, BÜTÇE"
Öte yandan İspanyol Marca sitesi, ilginç bir iddia ortaya attı. Sırp antrenörün ayrılığına ilişkin yazılan haberde, "Obradovic'in kararında ailesinden çok bütçenin azalacak olması ve yıldız isimlerin takımdan ayrılma ihtimali etkili oldu" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Beko'da Nikola Kalinic, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, James Nunnally'nin sözleşmeleri sona erdi. De Colo ve Sloukas'ın 1'er yıllık, Datome ve Vesely'nin ise 2'şer yıllık sözleşmeleri bulunuyor.