Güney Kore ligi perdelerini açtı! Incheon United ile Daegu FC berabere kaldı

Güney Kore’de futbol sezonu perdelerini açtı. Güney Kore'de günün dikkat çeken maçında Incheon United, Daegu'yu konuk etti. Karşılaşmada gol sesi çıkmazken, futbol organizasyonlarının durması nedeniyle maçı dünyanın pek çok yerinden pek çok kişi takip etti.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2020, 15:30 Güncelleme 09 Mayıs 2020, 15:30
Güney Kore ligi perdelerini açtı! Incheon United ile Daegu FC berabere kaldı

İÇİNDEKİLER

Wan-sup Lim yönetimindeki Incheon United'ın konuğu Daegu FC oldu. Karşılaşmada üstün olan taraf Daegu olsa da Incheon rakibine geçit vermedi. Maç boyunca rakip kaleye 13 şut gönderen, 7 defa korner kullanan Daegu, Incheon'un katı savunmasını ve kaleci Jung San'ı aşamadı. Mücadele 0-0 sona erdi.

İLK 11'LER

Incheon United: Jung San; Kim Jungho, Moon Jihwan, Kim Yeonsu; Kim Seongju, Kim Dohyuk, Mahazi, Kim Honam, Kim Junyup; Kehinde, Lee Junseok

Daegu FC: Youngeun; Jungwoon, Taewook, Wooseok; Taehyun, Jinhyun, Sunmin, Soonmin; Cesinha; Daewon, Edgar

GÜNEY KORE LİGİ'NİN STATÜSÜ NASIL?

Güney Kore K Ligi'nde geçtiğimiz sezon 12 takım yer aldı. Her takım birbiriyle 3'er maç yaptı ve toplamda 33 maçın ardından lig ilk 6 ve son 6 olarak ikiye bölünerek Play-Off sistemine geçildi. Play-Off maçlarında her takım birbiriyle 1 kez karşılaştı ve ligden 2 takım küme düştü. YENİ SEZONDA

STATÜ FARKLI OLACAK
Güney Kore Ligi'nde yeni sezonda yine 12 takım yer alacak ancak bu kez takımlar birbirleriyle 2 kez karşılaşacak. 22 haftanın ardından lig yine ilk 6 ve son 6 olarak ikiye ayrılacak. Ordu Takımı olan Sangju Sangmu, merkez şehri değişeceği için ligden kesin olarak düşürülecek. Sangju Sangmu, ligi son sırada bitirirse Play-Out grubunda 5. olan takım play-out maçları oynayacak. Eğer Sangju Sangmu ligi farklı bir sırada tamamlarsa, o zaman son sıradaki takım da küme düşecek. Ligde puan eşitliği halinde genel averaj geçerli olacak.